İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'de Gıda Kıtlığına Karşı Çocuklar Protesto Düzenledi

TAKİP ET

Kuzey Gazze Şeridi'nde onlarca Filistinli çocuk, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden yoğun İsrail saldırıları ve işgali nedeniyle ortaya çıkan gıda krizini protesto etti. "Ekmek benim hayalim oldu", "Açlık kafirdir" ve "Yiyecek istiyoruz" gibi yazılı pankartlar taşıyan çocuklar, zor durumlarını dile getirdi. Boş tencerelere kaşıklarla vuran çocuklar, saldırıları kınamanın yanı sıra daha iyi bir yaşam talebini ifade eden sloganlar attı.

Gösteri sırasında konuşan 10 yaşındaki Ayat Aşur, "Açlıktan ölüyoruz. Bir şey yemek yok. Artık güvercin yiyoruz." dedi. Gıdanın yüksek maliyetine ve yardıma olan ihtiyaçlarına vurgu yapan Aşur, Gazze'nin kuzeyindeki insanların çocuklarına süt, su ve yiyecek bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Başka bir çocuk olan 14 yaşındaki Ömer el-Şembari ise sokağa çıkmalarının nedeninin dünya genelindeki diğer çocuklar gibi su ve yiyecek istemek olduğunu söyledi. "Günde bir öğün yiyoruz, su ve salça bize yetmiyor. Arpa ve kuru mısırdan oluşan hayvan yemleri yemekten yorulduk. Zor şartlardan geçiyoruz. Arap ülkeleri ve dünya bizim yanımızda olmalı." şeklinde konuştu.

Benzer bir gelişmede Hamas'ın yazılı açıklamasında, Dünya Gıda Programı'nın (WFP) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki az miktardaki yardımları dağıtma çalışmalarını askıya almasının tehlikeli bir durum olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı tam ablukanın "savaş suçu" olduğu vurgulanarak, WFP'nin ve BM'ye bağlı diğer kuruluşların çalışmalarına devam etmesi ve İsrail'e baskı yapması çağrısında bulunuldu.

Ayrıca, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na da Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kırılması için çağrı yapıldı.

Makale, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarına odaklanarak, 29.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve 1.9 milyon kişinin yerinden edilmesine yol açtığına dikkat çekiyor. İsrail'in eylemlerinin neden olduğu zorluklar, bölgeye yeterli yardımın ulaştırılmasını engelliyor. BM, Gazze'de 2.2 milyon kişinin açlık tehlikesi altında olduğunu uyarıyor.

dünya gazze filistin çocuk protesto ABD İsrail