İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kolları sıvadı

TAKİP ET

İstanbul'da bir kez daha seçimleri kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ceketini çıkarıp kolları sıvadı ve mesajını verdi; "Türk gençliğiz. Size bir şey söyleyeyim mi? Değil atom karınca, bizi bu 5 yıllık yolculukta kimse geçemez."

İstanbul Saraçhane'yi hınca hınç dolduran vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Benim kocaman İstanbullu ailem var. Sizlerle kucaklaşmaya geldim. Merhaba İstanbul; 16 milyon kazandı" dedi.

İmamoğlu, "Bu şehir bize Fatih Sultan Mehmet'in emaneti. 2019'dan bu yana birçok kötülüğü kenara ittik. İsrafı kenara ittik. Bu şehrin parasının çarçur edilmesini kenara ittik. Şehrin bütçesine bereket geldi, bereket. Bu şehir, bize Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetidir. Bu başarıya, hep birlikte 5 yıl önce başlayan o güçlü demokrasi yolculuğuyla başladık" diye konuştu.

YOLA DEVAM ET, TAM YOL İLERİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu; "Bu seçimi bitirdikten sonra ben şunu düşünüyorum: Halk, bize ne mesaj verdi? Halk aynı zamanda seçime giren rakiplerimize, hükümete, Sayın Cumhurbaşkanı'na hangi mesajları verdi? Milletimiz dedi ki; hızını arttır, yola devam et, tam yol ileri. İstanbul'un verdiği tarihi mesajı nasıl ki bize vermişse hükümet yetkililerine de verdi. Millet, 'Ben barıştan, huzurdan, demokrasiden, adaletten yanayım' dedi. İstanbul, bu işi noktalamıştır. Bundan sonrası için artık herkes ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bugün ne oldu biliyor musunuz? Millet kazandı, millet. Yarın sabah hep birlikte yeni bir yelken açıyoruz. Yarın pırıl pırıl, mis gibi bir bahar gününe uyanıyoruz."

İmamoğlu, "Sandıktan çıkanı emir kabul ederiz. Biz, demokrasi aşığıyız. Türk gençliğiz. Kolları sıvadım. Sizden enerjimi aldım. Size bir şey söyleyeyim mi? Değil atom karınca, bizi bu 5 yıllık yolculukta kimse geçemez" dedi.

Yerel Seçim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu