İstanbul'da FETÖ'nün Aktif Yapılanmasına Yönelik Operasyonda 7 Gözaltı

TAKİP ET

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) aktif yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) aktif yapılanmasına yönelik 7 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ortaklığında yürütülen operasyon, örgütün "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklanan ve aktif yapılanma içerisinde olan şüphelilerin yakalanması amacıyla düzenlendi.

Operasyon kapsamında, zanlıların sahte kimlikler kullanarak daha önce ikamet ettikleri yerlerden taşınıp göz önünde olmayan sakin yerlerde yalan beyanlarla örgütle ilgili adli işlemi olmayan kişiler adına ev kiraladıkları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin bu evlerde gruplar halinde yaşayarak deşifre olmamak için olağan akışa uygun bir yaşam sürdükleri belirlendi.

Operasyon sırasında şüphelilerin kullandıkları telefon hatlarını başka hatlara yönlendirdikleri de ortaya çıkarıldı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında daha önce kamu kuruluşlarından ihraç edilenlerin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülerek işlemlerine başlandı. Operasyonun detayları ve gözaltına alınan kişilerin örgütle ilişkilerine dair detaylı bilgiler soruşturmanın ilerleyen aşamalarında paylaşılacak.

Kaynak: dunya.com

FETÖ Yapılanması MİT Operasyon istanbul yedi gözaltı