İstanbul'daki Yangın Faciasında Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki bir gece kulübünde yaşanan yangın faciası, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Yangında hayatını kaybeden 29 kişinin ardından, olayın ardındaki korkunç detaylar bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan keşif raporu, yangına sebep olan tedbirsizlikleri ve ihmalleri gözler önüne serdi. Raporda öne çıkan detaylar, faciaya yol açan kaygı verici unsurları adeta deşifre etti.

Binanın giriş-çıkış kapılarının kapalı olduğu gerçeği, yangının seyrini değiştiren etkenlerden biri olarak ön plana çıktı. Soruşturma kapsamındaki çalışmalar ve bilirkişilerin raporları, yangının büyümesinde etkili olan unsurları tek tek ortaya koydu. Yanıcı malzemelerin iş yerinde tutulması, yangın söndürme sisteminin çalışmaması ve acil çıkışları gösteren aydınlatıcı tabelaların olmaması gibi tedbirsizlikler, faciayı daha da büyüten etmenler olarak belirlendi.

Ayrıca, yangında hayatını kaybedenlerin çıkış yönünü bulamadıkları ve bu nedenle hayatlarını kaybettikleri bilgisi, olayın vahametini daha da artırdı. İş yerinin fiziksel özellikleri ve tadilat çalışmalarıyla ilgili detaylar da raporda yer aldı. Özellikle tadilatın aceleye getirilmesi ve çalışmaların ana salonda yoğunlaşması, yangının etkisini artıran unsurlar arasında gösterildi.

İstanbul'daki yangın faciasında 30'dan fazla çalışanın yer alması, tadilatın büyüklüğünü ve tehlikesini gözler önüne serdi. Kaynak yapılan yerdeki yanıcı malzemelerin bulunması ve kaynak makinesinin aktif olması da, faciaya yol açan unsurlar arasında sayıldı.

Yangının geç fark edilmesi ve etrafta bulunan yanıcı malzemelere sirayet etmesi, facianın boyutlarını daha da büyüttü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ihmal ve kusurları bulunan kişilerin tutuklanmasıyla birlikte, olayın yargı süreci de başladı.

Samsun Haber İstanbul gece kulübünde yaşanan yangın Yangın faciası Beşiktaş yangını tedbirsizlik 8 kişi tutuklandı