İstanbul'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

TAKİP ET

İstanbul, Türkiye’nin en önemli, en büyük ve en kalabalık şehridir. Doğal güzellikleriyle, tarihi dokusuyla, kültür ve sanatsal özellikleriyle muhteşem bir şehir olan İstanbul, Türkiye’nin kültür başkentidir. Çok eski yerleşim yerlerinden biri olan İstanbul, çok farklı uygarlıklara merkez ve başkentlik yapmıştır. Dünya turizmi açısından önemli özellikler taşıyan İstanbul, her yıl binlerce turist ağırlamaktadır. Ticari ve finans merkezi olma özelliğinin yanı sıra, deniz yolu ticaretinden önemli bir merkez konumundadır.

İstanbul iki denizin buluştuğu bir noktada yer almaktadır. Karadeniz ile Marmara denizin birleştiği noktada üç tane büyük köprü ile Asya ve Anadolu kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul, kusursuz bir doğa manzarasına sahiptir. Deniz yoluyla ve kara bağlantı köprüler ile iki kıta arası geçişler sağlanmaktadır. Kendi özgü mimari yapısı, tarihi özellikleri ile üç büyük din için geçmişten gelen büyük öneme sahiptir. Özellikle Hristiyanlığın iki kolununa ait, eski tarihlerden kalan bir çok kilise ve din okulu vardır.

İstanbul, Osmanlı döneminden kalan çok önemli eserlere ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Sultan Ahmet Cami, Süleymaniye Cami, Eyüp Sultan Türbesi, Fatih Sultan Mehmed Türbesi, Çamlıca Tepesi, birçok tarihi ve arkeoloji müzeleri, tarihi camiler, mezarlıklar, Fetih Paşa Korusu,  Mihrimah Sultan Korusu, Hidiv Kasrı, Beykoz Tepesi, Hz. Yuşa Türbesi, belediye ait özel konumlarda sosyal tesisler ve doğal güzellikleri ile gezmeyi bitiremeyeceğiniz büyük bir zenginliğe sahiptir. 

İstanbul’da hiçbir yerde yaşamayacağınız muhteşem bir gezi deneyimi yaşayacaksınız. İstanbul farklı ve eşsiz atmosferiyle sizi büyüleyecek bir şehirdir. İstanbul deneyimini ömür boyu unutamayacak ve oraya özel hatıra eşyalar alarak hep canlı kalmasını sağlayacaksınız. Bu güzel gezi deneyiminizi sevdiklerinizle paylaşmak ve hafızanızdaki canlılığını korumak için, zengin çeşitleriyle İstanbul hatırası hediyelik eşya seçeneklerini hem kendiniz, hem de sevdikleriniz için değerlendirebilirsiniz.           

İstanbul‘un neyi meşhur hediyelik diye araştırken karşınıza inanılmaz bir çeşitlilik çıkacaktır. Geziniz sırasında her yerde İstanbul hediyelik eşya dükkânları ve standlarında hediyelik satışı yapan bir çok yer göreceksiniz. Alışveriş seçenekleri konusunda zengin bir il olan İstanbul hediyelik eşya mağazaları ve alışveriş çeşitliliği açısından sizi doyuracaktır. Gezmekten yorulacağınız, alışveriş yaparken zevk alacağınız, bir çok seçenek ile İstanbul gezi deneyiminizi hep hatırlayacaksınız.

İstanbul hediyelik eşya satan yerler olarak; tarihi Kapalı çarşı, Mısır çarşısı, tarihi bedestenler, eski tarihi dükkanlar, çok sayıda büyük alışveriş merkezleri, mağazalar gibi birçok seçenek bulabilirsiniz. Toptan hediyelik eşya İstanbul için birçok alternatif bulabilirsiniz. Düğün ve nişan alışverişleri için Eminönü çarşısı, Mahmutpaşa ve Üsküdar gibi yerleri gezerek alışverişinizi yapabilirsiniz.

Geziniz sırasında bakır hediyelik eşya İstanbul’a özgü motiflerle süslenmiş çeşitleri bulabilir ve özel bakır hediyelik eşya ürünlerinden tercih edebilirsiniz. İstanbul Bakırcılar Çarşısı gezebilir, çaydanlık, cezve, fincan takımı, takı gibi bir çok farklı bakır hediyelik eşya alternatifleri inceleyerek satın alabilirsiniz.

İstanbul Hediyelik Eşya toptancısıMyros’un geniş hediyelik ürün yelpazesini inceleyebilir, kaliteli, özgün ve şık hediyelik alma şansını yakalayabilirsiniz. Myros.com sitesini ziyaret ederek İstanbul’a özgü hediyelik eşya alternatiflerini istediğiniz sayıda alabilir veya toptan alım yaparak uygun fiyat imkanından yararlanabilirsiniz. Göz dolduracak, muhteşem hediyelik eşya çeşitlerini değerlendirebilir, kişiye özel seçeneklerle birleştirebilir, farklı ve kalıcı hediyelik alma imkanı elde edebilirsiniz.

Aşağıda İstanbul temalı hediyelik eşya ürünleri listelenmiştir.

1. Türk Halısı

İstanbul, Türkiye’nin her yöresine özgü halı çeşitlerinin toplantığı ve satışının yapıldığı merkezlerden biridir. Kültür başkenti olma özelliği ve turist yoğunluğundan dolayı İstanbul, her şehre ait Türk motifleri süslemeli el dokuması halıların satışının yapıldığı geniş halı yelpazesine sahip bir şehirdir. İstanbul merkezde el dokuma halı üretiminin yanında, daha başka üretilen yörelerden getirilerek ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır. Ticaret merkezi olarak İstanbul Türk halı motiflerinin her çeşidi bulabileceğiniz bir merkezdir. Osmanlı zamanından günümüze gelenek haline gelmiş ve özel el işçiliği ile dokunan farklı desen ve boyutlardaki Türk dokuma halıları, şık ve kaliteli halı modellerini bir arada taşımaktadır. El dokuma tezgahlarında geleneksel olarak dokunan Türk halıları, özellikle antika halı severler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Binlerce yıllık tarihe sahip Türk halı dokuma ürünlerinin Kapalıçarşı ve Mısır çarşısında, diğer yakın civar eski dükkan ve tarihi çarşılarda satışı yapılmaktadır. Ayrıca özel festival ve fuarlarda ilgililerin beğenisine sunulmaktadır.

Türk el halı dokuma çeşitleri; zarif ve etnik desenleri ile duvar süslemesi olarak yada evlerde yere serilerek dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Turistler tarafından yoğun ilgi gören Türk halı dokumalar, kalitesi ve özgünlüğü ile bir çok ülkeye satışı yapılmaktadır. 

Hediyelik eşya İstanbul el dokuması halılarından sevdiklerinize ve kendi evinize değerli ve kalıcı bir hediyelik eşya olarak tercih edebilirsiniz. İstanbul toptan hediyelik satışı yapan tarihi çarşı ve dükkanlarda Türk halısı modellerine bakabilir ve geleneksel desenlerle süslenmiş bu halılardan aile büyüklerinizin evine güvenle satın alabilirsiniz.        

2. El Boyaması Seramik

İstanbul, el boyaması seramik çeşitleri ile meşhurdur. Seramik ustaları tarafından özel işçilikle yapılan el boyaması seramik ürünler, çeşitleri ve boyutları itibariyle farklılık göstermektedir. İnce işçilik ve büyük bir emek verilerek yapılan el boyaması seramik ürünler; özgün, etnik ve geleneksel tasarımlardan oluşmaktadır. Özellikle çini süsleme yöntemlerinin kullanıldığı bu ürünler; mavi, turkuaz, yeşil, lacivert, sarı gibi renkler, özgün motiflerle lale, çiçek, yaprak gibi desenlerle buruşturularak eşsiz bir görünüm kazanmaktadır. El yapımı seramik ürünler olarak; kupa, vazo, duvar süsleri, tabak kase, küllük, bardak altlığı, fincan takımı, çay bardağı seti, buhurdanlık, takı çeşitleri, çeşitli objeler, heykeller, kapı süsleri, anahtarlık, magnet gibi çeşitleri bulabilirsiniz.

İstanbul hediyelik eşya ne alınır diye araştırırken karşınıza el yapımı şık, zarif, özgün seramik hediyelik çeşitleri çıkacaktır.   Kabartmalı süsleme yöntemi kullanılarak yapılan, el yapımı seramik çeşitlerini, dekoratif aksesuar olarak ev ve işyerinde kullanabilirsiniz.

İstanbul ucuz hediyelik eşya olarak küçük boyutlarda el yapımı seramik hediyeliklerden tercih edebilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize otantik ve kalıcı hediyelik almak istiyorsanız, İstanbul tarihi çarşılarından el yapımı hediyelik seramik çeşitlerinden güvenle satın alabilirsiniz. 

3. Baharat

Türk mutfağı, farklı baharat çeşitleri ile ünlüdür. Geleneksel yemeklerde, bir çok farklı baharat çeşidi kullanılmaktadır. Yöreye özgü baharat çeşitleri sağlıklı ve organik olması nedeniyle sıklıkla tüketilmektedir. İstanbul çarşılarında Türkiye’nin her iline özgü, özel baharat çeşitlerini bulabilirsiniz. Her bölgeye özel yapım baharat çeşitleri, tadı itibariyle ve kullanıldıkları yemek çeşitlerine göre muhteşem lezzetler ortaya çıkarmaktadır. İstanbul baharatçı dükkanları açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle Kapalıçarşı ve Mısır Tarihi çarşılarınında ve yakın civardaki dükkanlarda Türkiye’ye özgü meşhur bütün baharat çeşitlerini bulabilirsiniz. Yöreye özgü baharat çeşitleri olarak; sumak, pul biber, karabiber, kimyon, yeni bahar, kekik, nane, zerdeçal, safran, tarçın, defne, toz biber gibi seçenekleri organik özelliği itibariyle tercih edebilirsiniz. Baharatçı dükkanlarına girdiğiniz zaman, birçok farklı baharat kokusu ve renk cümbüşüyle ilgilinize çekecek baharatlar ile, belki de daha önce hiç görmediğiniz baharat çeşitleriyle tanışacaksınız. Ayrıca İstanbul baharatçıların da birçok meyve kurusu organik ürünlerle karşılaşabilirsiniz. Hediyelik İstanbul baharatlarını özel paketler halinde baharatçılardan satın alabilirsiniz. Bazı baharatları tatlı yapımında veya içecek yapımında kullanabilirsiniz. Ayrıca baharat sever arkadaşlarınız veya yakınlarınız varsa İstanbul hediyelik eşyalar olarak özel baharat paketlerinden tercih edebilirsiniz.

4. Deri Ürünler

İstanbulderi üretimi ve deri hediyelik ürünler ile meşhur olmuştur. Deri çeşitleri olarak geniş ürün yelpazesine sahiptir. İstanbul dericiler çarşısı ve deri üretim atölyelerinde yapılan deri ürünler, kaliteli ve şık modellere karşınıza çıkacaktır. Doğal deri kullanılarak el işçiliği ile üretilen deri ürünler, çeşitleri itibariyle kullanışlı ürünlerdir. Deri ürün seçenekleri olarak; cüzdan, çanta ayakkabı, saat, duvar saati, ceket, mont, kemer, anahtarlık, defter kapağı, ajanda, kalem, kartvizitlik, masa üstü ofis ürünleri, mobilya ürünleri gibi birçok alternatifi bulabilirsiniz.  Deri hediyelik eşya satan yerler İstanbul deri çarşısından veya çeşitli deri satışı yapan dükkanlardan istediğiniz deri ürünlerinden satın alabilirsiniz. İsterseniz sevdiklerinize özel deri tasarım ürünlerinden tercih edebilir, isme özel deri cüzdan gibi hediyelik çeşitlerini değerlendirebilirsiniz.Deri hediyelik eşya toptan İstanbul’daderi üretimi atölyelerinden istediğiniz ürün çeşitlerini toptan alım imkanıyla satın alabilirsiniz.

5. Tekstil Ürünleri

İstanbul çeşitli tekstil ürünleri açısından geniş yelpazeye sahiptir. Dokuma tekstil ürünleri çeşitleri şık ve kaliteli tasarımlar ile İstanbul geziniz sırasında karşılaşabilirsiniz. İstanbul tekstil ürünleri olarak; peştemal, havlu, dokuma cüzdan, bez çanta, şal, masa örtüsü, sehpa örtüsü, peçetelik takımları, fular, yastık kılıfı, bez bayrak dokuması, çeyiz takımlar, giyim ürünleri gibi seçeneklere sahiptir. İstanbul tekstil atölyelerinde üretilen bu ürünler, geniş renk ve model seçeneğine sahiptir.  İstanbul Kapalı Çarşı hediyelik eşya dükkanlarından İstanbul’a özgü birçok çeşit tekstil ürünlerini bulabilirsiniz. Rengarenk, farklı desen ve motiflerde dükkanları gezerken karşınıza çıkacaktır. Etnik desen, otantik, geleneksel modeller ve modern çeşitlerinin hepsini bir arada bulabilirsiniz. İstanbul hediyelik eşya dükkanı tekstil ürünleri açısından zengin çeşitliliğe sahiptir. Turistler tarafından yoğun ilgi gören peştemal, hamam seti ürünler sıklıkla tercih edilmektedir.        

Çeşitli özelliklerde ve modellerde tekstil ürünlerini, hediyelik eşya İstanbul toptancılarından uygun fiyata satın alabilirsiniz.