İstanbul Kağıthane'de Silahlı Saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

TAKİP ET

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sokakta bulunanlara yönelik silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi ise yaralandı. Polis, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmalarına başladı. İstanbul Valiliği'nden de konuyla ilgili açıklama geldi.

Olay, saat 17.30 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Etibank Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde yürüyen üç kişi, aralarında husumet bulunan C.Ö. ile karşılaşınca etrafa rastgele ateş etmeye başladı. Saldırıda C.Ö. ile birlikte D.E., M.K., S.A., D.A. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Saldırı sırasında sokaktan geçmekte olan ve ağır yaralanan D.E. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, yaralılardan S.A.'nın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Olayın ardından polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren üç kişinin kimliğini belirledi. Saldırganların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

13.04.2024 günü Kağıthane ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi üzerinde meydana gelen olayda 3 şahsın husumetli oldukları başka bir gruba yönelik rastgele ateş etmesi neticesinde 2’si ağır, toplam 5 vatandaşımız yaralanmıştır.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırıda ağır yaralanan Durmuş E. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 3 şüphelinin kimlikleri tespit edilmiş olup, şahısların yakalanmasıyla ilgili çalışma devam etmektedir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

istanbul okmeydanı olay asayiş