İstanbul Merkezli PKK/KCK Operasyonunda 9 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın "ideolojik alan yapılanmasına" yönelik faaliyet gösteren 9 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü faaliyetlerini deşifre etmek ve engellemek amacıyla ortak bir çalışma yürüttü.

Çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütünün Türkiye'deki yapılanmalarını koordine etmek amacıyla oluşturulan Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Demokratik Örgütlenmesi'nin (KCK/TDÖ) ideolojik alan yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösteren Yekitiya Rewşanberi Demokratik (YRD) adlı basın yayın komitesinde faaliyet gösteren şüphelilerin kimlik ve adreslerine ulaşıldı.

Polis ekipleri, İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek 9 zanlıyı gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda, şüphelilere ait dijital materyaller ve yasaklı yayınlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

İstanbul İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyon terör örgütü PKK/KCK ideolojik alan yapılanmasına 11 adrese eş zamanlı operasyon 9 zanlı gözaltı asayiş samsun haber gündem haber