İstanbul Milletvekili, Yeniden Refah Partisi'nden İstifa Etti

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa etti. Pamukçu, istifa dilekçesinde partisinin kuruluş inancından uzaklaştığını belirterek bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) İstanbul Milletvekili olan Suat Pamukçu, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Pamukçu, istifa dilekçesinde partisinin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancından uzaklaştığını gözlemlediğini ifade etti.

İstifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Kurucusu olduğum partimizin, son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklıselimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek, beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım."

Suat Pamukçu, istifasının ardından bağımsız milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirtti. YRP'nin Meclis'teki sandalye sayısı, Pamukçu'nun istifasıyla birlikte 4'e düşerken, bağımsız milletvekili sayısı 7'ye yükseldi.

istanbul milletvekili YRP İstifa