İstanbul Turist Çekme Gücünü Artırarak Son 10 Yılda Yüzde 66 Arttı

TAKİP ET

2023'te 17 milyon 370 bini aşan turist sayısıyla İstanbul, tarihî ve kültürel zenginlikleri, canlı ticari hayatı ve gastronomisiyle dünya turizminin önde gelen destinasyonlarından biri olmaya devam ediyor.

İstanbul'u ziyaret eden yabancı turist sayısı, son 10 yılda göz kamaştırıcı bir artışla yüzde 66 oranında yükseldi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2013 yılında 10 milyon 474 bin 867 olan yabancı turist sayısı, 2022'de 17 milyon 370 bin 30'a ulaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul'un benzersiz tarihi ve kültürel mirası, canlı ticari hayatı ve zengin gastronomisi ile dünya turizminin en çekici destinasyonlarından biri olduğunu vurguladı. Bağlıkaya, bu eşsiz özelliklerin kente olan ilgiyi her geçen yıl artırdığını ve 2023 yılında turist sayısının 17,5 milyona yaklaştığını belirtti.

Geçen yıla göre İstanbul'a gelen turist sayısında yüzde 8,5'lik bir artışın yaşandığını ifade eden Bağlıkaya, bu durumu sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi. İstanbul'un, uluslararası turizm hareketleri için kilit bir bağlantı noktası olduğunu ve marka değerinin sürekli yükseldiğini dile getirdi.

Bağlıkaya, İstanbul'un turizmdeki yükselişinin tesadüfi olmadığını ve kentin önümüzdeki yıllarda daha fazla ziyaretçi çekeceğini söyledi. TÜRSAB'ın, İstanbul'un turizm potansiyelini daha da artırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bağlıkaya, 2023'te gerçekleştirdikleri İstanbul Balkan Turizm Borsası etkinliği ve dünya genelinde katıldıkları fuarlarla kentin tanıtımına katkı sağladıklarını ifade etti.

Bağlıkaya, turizm sektörünün 2024'te daha da güçlenerek ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini ve İstanbul'da turist sayısının artış göstereceğini öngördüklerini belirtti.

İstanbul kültür sanat kültür turist turizm artış