İstanbul Ümraniye'de Art Arda Otobüs Yangınları

TAKİP ET

Sabah saatlerinde Ümraniye'de meydana gelen art arda otobüs yangınları, şehirde kısa süreli panik yarattı.

İlk yangın Dudullu Terminali'nde yaşandı. Otogara giren bir otobüs, motor kısmından yükselen alevlerle bir anda kaplandı. Durumun hızla fark edilmesiyle otobüs tahliye edildi ve polis ile itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Neyse ki, herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı ancak otobüs kullanılamaz hale geldi.

İkinci yangın ise TEM Dudullu Kavşağı'nda gerçekleşti. İddiaya göre seyir halindeki bir otobüsün motor kısmından yükselen alevler, aracı bir anda sardı. İtfaiye ekipleri hızla müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü. Ancak bu yangında da, şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken otobüs kullanılamaz hale geldi.

Olaya tanık olan Abdullah Arıcı, "Gelen otobüs motor kısmı yanarak geldi. Bir anda alev aldı. İçerideki insanları tahliye ettiler. İtfaiye geldi. Buraya gelirken motor kısmında alevler zaten vardı. Hemen kapıları açıldı tahliye edildi. İnsanlar iner inmez alevler yükseldi. Sonrasında itfaiye geldi. Yaralanan yok" şeklinde konuştu.

Yangınlar sonrasında oluşan trafik yoğunluğu ise kısa süre içinde normale döndü. Ancak, yaşanan olaylar otobüslerin güvenliği ve yangın önlemleri konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

istanbul ümraniye ilçesi otobüs yangını art arda otobüs yangınları olay asayiş samsun haber gündem haber