İstavrit Avcılığının Yasaklanması İsteniyor: Balıkçılık Sektörü Uyarıyor

TAKİP ET

Balıkçılık sektörü, son günlerde yakalanan istavritlerin yasal boyun altında olduğunu belirterek, istavrit avcılığının durdurulmasını talep ediyor.

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, yakalanan istavritlerin çoğunun yasal boyun altında olduğunu vurgulayarak, "Stoklara daha fazla zarar verilmemesi için bu balığın avcılığının durdurulması gerekiyor" dedi.

Türkiye'de balık üretiminin avcılık ve yetiştiricilik olmak üzere iki şekilde gerçekleştiğini belirten Özkaya, ülkenin balıkçılık konusunda Avrupa'da öne çıktığını ifade etti. Özellikle levrek ve çipura yetiştiriciliğinde Türkiye'nin dünyada ilk sıralarda yer aldığını aktardı.

Balıkçılık sektöründe artan yetiştiriciliğe rağmen yakalanan balık miktarında düşüş yaşandığına dikkat çeken Özkaya, iklim değişikliği, aşırı avcılık ve denizlerdeki balık stoklarının azalmasının bu duruma neden olduğunu belirtti. Son günlerde yakalanan istavrit balıklarının çoğunun yasal boyun altında olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Özkaya, stokların korunması için istavrit avcılığının durdurulmasının önemine işaret etti.

Denizlerin balıkçıların ekmek teknesi olduğunu vurgulayan Özkaya, balıkçıların balık varlığının devamlılığına özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, denizlerde av sezonunun kısa bir süre sonra sona ereceğini hatırlatarak, vatandaşların yasal kriterlere uymayan balıkları satın almamasının önemli olduğunu vurguladı.

samsun istavrit istavrit balığı Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya istavrit balık avının yasaklanması balıkçılık sektörü uyarı veriyor istavritte yasal boy ihlali ekonomi samsunhaber haber gündem