'İstiklal Marşı  Sönmeyen Işığımız'

TAKİP ET

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajda, "İstiklal Marşımız, Türk Milleti'nin geleceğine sönmeyecek bir ışık tutmuş ve tutmaya devam edecektir "dedi. 

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı. 

'NAKIŞ GİBİ İŞLENDİ'

Vali Dağlı, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un büyük sıkıntılar çeken ecdadımızın hislerine tercüman olarak kaleme aldığı bu eşsiz eser, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşımız Türk Milleti’nin hürriyet ve istiklal aşkını yansıtan ve var olma mücadelesini ölümsüzleştiren en kıymetli değerlerimizden olmuştur. Her bir satırı kadını erkeğiyle milletimizin iman gücünü yansıtan, özgürlük, vatan ve bayrak tutkusuyla adeta nakış gibi işlenerek yazılan İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin geleceğine sönmeyecek bir ışık tutmuş ve tutmaya devam edecektir "dedi. 

Tuğçe GEVŞEK