İşverenler SGK ve Vergi Alanında Yeni Düzenleme Bekliyor

TAKİP ET

Türkiye'de işverenler, mevcut maliyet artışları nedeniyle 2024'ün zorlu geçmesini beklerken, iş dünyası yeni düzenlemelerle işveren yükünün hafifletilmesini talep ediyor. Rasyotek Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Pak, özellikle SGK ve vergi alanında yapılacak yeni teşviklerin işverenleri destekleyeceğini ve istihdamın korunması için elzem olduğunu vurguluyor.

Türkiye'de işverenler, 2024'ün maliyet artışları nedeniyle zorlu geçmesini beklerken, iş dünyası yeni düzenlemelerle işveren yükünün hafifletilmesini istiyor. Rasyotek Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Pak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine atıfta bulunarak, 2023 yılının son çeyreğinde bir önceki yıla göre istihdamın 195 bin kişi arttığını belirtiyor. Ancak, bu artışın devam edebilmesi için işverenlerin beklentisinin SGK ve vergi alanında yeni teşviklerin hayata geçirilmesi olduğunu ifade ediyor.

Haldun Pak, ekonomik belirsizliklerin arttığı bir dönemde işverenleri destekleyecek yeni teşviklerin ve politikaların uygulanmasının önemli olduğunu vurguluyor. Artan işveren maliyetlerinin, özellikle asgari ücret artışı ve nitelikli istihdam teşviklerinin kaldırılmasıyla daha da arttığını dile getiriyor. Pak'a göre, bu duruma çözüm bulunması acil bir ihtiyaç.

Önceki yıllarda uygulanan istihdam teşviklerine de değinen Haldun Pak, özellikle bu yılın başında 2025 sonuna kadar uzatılan "06111 teşviki"nin işlevselliğini yitirdiğini belirtiyor. Bu teşvikin her sigortalı için tek bir işyerinde yararlanma şartı nedeniyle istihdam katkısının azaldığını düşündüklerini ifade ediyor.

Pak, Türkiye İşsizlik Sigortası Fonu'nun büyüklüğüne dikkat çekerek, SGK ve vergi alanında sağlanacak yeni teşviklerin önemli olduğunu söylüyor. Bu teşviklerin maliyet avantajı sağlama, istihdamı destekleme ve ekonomik büyümeye katkıda bulunma potansiyeli olduğunu düşünüyor.

Rasyotek olarak bugüne kadar bilişim, sağlık, eğitim, üretim ve e-ticaret sektörlerinde birçok şirkete danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Haldun Pak, geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle müşterilere tasarruf ve doğrudan kazanç sağladıklarını ifade ediyor.

Kaynak: dunya.com

İşverenler sgk vergi düzenleme