İYİ Parti Canik Saydam Bayram'a Emanet

TAKİP ET

İYİ Parti Canik'te iki liste yarıştı. Kadın Politikaları Başkanı Saydam Bayram sandıktan 159 oy alarak zaferle çıktı. Saydam Bayram, "İnsanlarımızın problemlerine çözüm bulmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

İYİ Parti Canik İlçe Başkanlığı'nın 3. Olağan Kongresi, geniş katılımla Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Mustafa Keleş ile İYİ Parti Samsun Kadın Politikaları Başkanı Saydam Bayram'ın listeleri yarıştı.

Kongreye Genel İdare Yönetim Kurulu Üyesi Ümmü Gülsüm Ersoy, İl Başkanı Hasan Aksoy, Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, CHP  Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Program, Divan Kurulu üyelerinin teşekkülüyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından partinin faaliyet raporları ve mali raporları okunarak ibrası yapıldı. Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun Milletvekilleri Erhan Usta ve Bedri Yaşar ile partinin Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü’nün tebrik mesajları okundu. Konuşmaların ardından üyeler sandık başına geçti. 278 delegenin oy kullandığı kongrede 159 oy alan Saydam Bayram, İYİ Parti Canik İlçe Başkanı seçildi. Mustafa Keleş ise 119 oy aldı. 

'YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR'
Sandıktan zaferle çıkan Saydam Bayram, "Son yıllarda artan ekonomik sorunlar, gelecek kaygısı ve özellikle son 10 yılda yapılan çatışma ve ayrışmalar, yoksulluk ve adaletsizlik, bize sorumluluğumuzun ağırlığını daha da çok hissettirdi. Bu sorumluluğun ağırlığını omuzlarımızda hissediyoruz. Bu ağırlığın altında ezilmeden, yorulmadan görevimi yerine getireceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum" dedi.

'YILMADAN ÇALIŞACAĞIM' 
İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram şöyle devam etti; "Önceliğimiz her zaman vatan ve millet sevgisidir. Bu nedenle de yaşadığım ilçenin refahı ve mutluluğu için, genel merkezimizin ve İl Başkanlığımızın doğruları çerçevesinde elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.   5 yıldır parti içerisinde sürekli ileri gitmeye gayret ettim. Canik ilçemizde de daha çok çalışıp mevcut olan üye sayımızı 5 bine çıkaracağıma inanıyorum. Mücadele ve kararlılıkla Canik ilçesini parmakla gösterilen bir ilçe yapacağız. Sevdası vatan olan dava arkadaşlarımla sonuna kadar yılmadan mücadele edeceğiz. Onları her zaman yanımda görmek istiyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozacak ve enerjimizi boşa harcamamıza neden olacak her türlü girişimi bertaraf edeceğim. İnsanlarımız siyasi kavgalar istemiyor. Sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor. Biz de sorunların çözümü için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Arkadaşlarımla birlikte Canik ilçemizin bütün mahalle ve sokaklarını ziyaret ederek, insanlarımızın problemlerine çözüm bulmak için var gücümüzle çalışacağız. Çok mutluyum. Kendim adıma değil çocuklar, kadınlar, doğa, çevre için yapacaklarım için. En azından önüm daha açıldı. Canik'te çok güzel çalışmalara imza atacağıma inanıyorum. Bütün yönetimi topladıktan sonra her gün bir yerlerde olacağız, üye sayımızı artıracağız. Bugünden sonra Canik'i daha çok duyacaksınız."

Saydam Bayram ve Mustafa Keleş'i tebrik eden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise, "İYİ Parti kongrelerinin kazananı kaybedeni olmaz. Bu kongrenin kazananı her iki arkadaşım. Bundan sonra da beraber sahalarda olacağız. Yine İYİ'leri yücelere taşımak için çalışacağız. Her ikisini de bu demokratik şölende sağ duyulu, sevgiyle, özverili çalıştıkları için kutluyorum. Sağ olun, var olun" ifadelerini kullandı.