İYİ Parti'de İstifa Fırtınası

TAKİP ET

İYİ Parti, yerel seçimlerdeki düşük performansın ardından parti içinde büyük bir hareketliliğe sahne oldu. Genel Başkan Meral Akşener'e yönelik eleştirilerin arttığı bu dönemde, parti içinde önemli isimler peş peşe istifalarını açıkladı. Eski genel sekreter ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, TV programında yaptığı açıklamalarla dikkat çekerken, Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak istifa etti.

İYİ Parti'de yerel seçimlerin ardından başlayan iç çalkantılar, partinin genel seçimlerdeki oylarının %9.9'dan %3.66'ya düşmesiyle daha da alevlendi. Parti içinde çeşitli istifalar ve eleştirilerle dolu bir dönem başladı.

Partideki istifalar dalgası, Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak'ın görevlerinden ayrılmasıyla somutlaştı. Kavuncu, özellikle İstanbul'daki başarısız seçim sonuçlarından sonra istifa kararı aldığını duyurdu.

Uğur Poyraz, uzun süren suskunluğunu bozarak bir TV programında Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Poyraz, Akşener'in aday olmayacağını öngörürken, partideki mevcut kampanya modelini ve yönetim anlayışını eleştirdi.

Parti içindeki bu hareketlilik, Meral Akşener'in kongre kararı almasıyla yeni bir boyut kazandı. Bazı partililer, kongre kararının "göstermelik" olduğunu iddia ederken, Akşener'in liderlik pozisyonunu koruyacağı ve "Cesaretiniz varsa çıkın karşıma" şeklinde bir tavır sergileyeceği öne sürüldü.

İYİ Partide İstifa Fırtınası meral akşener İYİ Parti Samsun Haber Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak