İYİ Parti'de Üst Düzey İstifa

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partideki görevlerinden ve üyelikten istifa ettiğini açıkladı. Aydemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa gerekçesini, "Partideki çalışma arkadaşlarımla aynı rotada ilerleyemeyeceğimizi üzülerek müşahede ettim" ifadeleriyle duyurdu.

Birol Aydemir, 1966 yılında Erzincan'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini Delaware Üniversitesi'nde tamamladı.

Siyasi kariyerine 1989'da Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman yardımcısı olarak başladı. DPT bünyesinde uzmanlık ve daire başkanlığı görevlerinin ardından, 2002 yılında DPT müsteşar yardımcılığına atanarak kariyerine devam etti. 2006-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurucu başkanı olarak görev yaptı.

2008-2009 yıllarında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde planlama müşaviri olarak görev aldı. Ardından 2009-2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarı olarak atanarak önemli bir göreve getirildi. Daha sonra 2011-2016 yılları arasında Türkiye İstatistik Kurumu başkanı olarak görev yaptı.

Birol Aydemir, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin kurucu üyelerinden biri oldu ve partide sektörel politikalar başkanı olarak görev yaptı. Ancak, 2022 yılında partisinden görüş ayrılıkları nedeniyle istifa etti.

Temmuz ayında İYİ Parti'ye katılan Aydemir, parti içindeki görevlerinde çalışmalarına devam etti. Ancak, partideki çalışma arkadaşlarıyla uyumsuzluk yaşadığını belirterek istifa kararı aldı.

Birol Aydemir'in istifası, İYİ Parti içindeki istifa dalgasının bir parçası olarak değerlendiriliyor ve parti içindeki dengeleri etkileyebilecek bir gelişme olarak yorumlanıyor.

iyi parti iyi parti üst düzey istifa İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir siyaset samsun haber gündem haber