İYİ Parti'den İstifa Eden Erkut Çiftçi, CHP'li Murat Şenel'e Destek Verdi

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Erkut Çiftçi, İYİ Parti'den istifa ederek, CHP'nin İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel'e olan desteğini açıkladı. Çiftçi, adil ve dürüst yönetim anlayışıyla İlkadım'a hizmet etme hedefinde olduklarını vurguladı.

Samsun İYİ Parti'nin tanınan isimlerinden ve İlkadım Belediye Başkan Adayı olan Erkut Çiftçi, partisinden istifa ettiğini duyurdu ve CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel'e desteğini açıkladı. Çiftçi, şehre hizmet etme noktasında adil, dürüst, çalışkan, başarılı, güvenilir ve ilkeli insanlarla yoluna devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin 31 Mart yerel seçimlerine yaklaştığı bir dönemde, Samsun'da İYİ Parti'den önemli bir istifa haberi geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İlkadım'da tercihi olan Necattin Demirtaş yerine Çiftçi, CHP'nin adayı Murat Şenel'e destek vereceğini ifade etti.

Erkut Çiftçi, istifa kararının ardından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'deki sürecin kendisine ve İlkadım halkına yapılmış bir haksızlık olduğunu belirtti. Çalışma arkadaşları ve halkla yaptığı istişareler sonucunda bu kararı aldığını ifade eden Çiftçi, İYİ Parti içerisindeki kişilerle herhangi bir sorununun olmadığını, ancak yaşanan sürecin kendisine haksızlık olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Çiftçi, İYİ Parti içerisinde tanıdığı değerli insanlara teşekkür ederken, siyasi çalışmalarına Samsun'un iyiliği için devam edeceğini vurguladı. Samsun'u ileriye taşıyacak her türlü çalışmanın içerisinde olacağını belirten Çiftçi, İlkadım'da CHP ile bir ittifak çerçevesinde ilçeye hizmet etmeyi hedeflediğini söyledi.

Samsun İYİ Parti Erkut Çiftçi İlkadım Belediye Başkan Adayı Erkut Çiftci Murat Şenele destek İlkadım samsun haber samsun