İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta Engizlilerin mağduriyeti TBMM'ye Taşıdı 

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, Engizlilerin yaşadığı kadastro sorununu  TBMM'ye taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un cevaplaması için soru önergesi verdi. Usta," Vatandaşların arazileri tebligat yapılmadan ihale ile satışa çıkarılıyor "dedi. 

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Engizli'nin yaşadığı kadastro sorununu gündeme taşıdı. Usta, Ondokuz Mayıs ilçesi Engiz Mahallesi'nde 1986 yılında kadastro çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak, yeni kadastro çalışmalarının tebligat verilmeden yapıldığını ve taşınmazların hazineye teslim edildiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta

FAHİŞ FİYATTAN SATILMAK İSTENİYOR!

Ondokuz Mayıs Belediyesi ve İlçe Milli Emlak Şefliği'nin arsaları ihale ettiğini vurgulayan Usta, “Rayiç bedellerinin yüksek olduğu bu ihalelere, mahalle sakinleri dışındaki, hatta şehir dışındaki insanların katılmasına göz yumulmuştur. 100 yılı aşkın süredir Engiz halkının olan, ihaleyle verilen bu araziler gerçek sahiplerine fahiş fiyatlarla satılmak istenmektedir "dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

CEVAP BEKLEYEN SORULAR 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması için konu ile ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi. Usta önergesinde şu soruları yöneltti; Bu haksızlığı düzeltmek adına bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Tebligat verilmemesinden kaynaklanan devir geçersiz sayılıp, yeni bir süre verilecek midir? Samsun’un, Samsunlunun olan bu arazilerin ihalelerine, neden başka şehirden insanların katılmasına izin verilmiştir?"

Haber: N.Alper CABBAR