İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan Bakan Soylu'ya çağrı 

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan rüşvet tutuklaması ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun devreye girmesi gerektiğini belirterek, " Bu yalnız başına yapılan bir şey midir yoksa organize bir yolsuzluk mudur bu konuda kamuoyunu tatminkar bir açıklama yapılması gerekir. İçişleri Bakanlığı devreye girmelidir "dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nın 22 Aralık 2020 tarihinde 'rüşvet' iddiasıyla tutuklanmasının ardından rüşveti verdiği iddia edilen müteahhit Y.Ş, ifade değiştirerek serbest kalmıştı. Müteahhit Y.Ş'nin ifadeleri ve tutuklu daire başkanının kasasından çıkan servet, siyasetin bir numaralı gündemi haline geldi. 

SAMSUN'UN YOLSUZLUKLARLA 
ANILMASI HERKESİ ÜZÜYOR 

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, Samsun'da yaşanan yolsuzluk için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrı yaptı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde rüşvet olayı ile ilgili Millet İttifakı meclis üyelerinin konuşturulmadığını ve kameraların kapattırıldığını hatırlatan Usta, "Belediye Meclis toplantıları açık yapacağız denilmişti, kameralar kapatılıyor birçok meseleler konuşulurken bunları kabul etmek mümkün değil. Şehrinin yolsuzluklarla anılması insanı çok üzüyor "dedi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta 

REFERANS KİMDİR?

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nın rüşvetten tutuklanması sonrası kasasında altınların ve binlerce liranın çıktığını belirten Milletvekili Usta şunları kaydetti; "Kasalarda paralar altınlar bulunuyor. Belediye Başkanından açıklama yok. Biz soruyoruz bu kadar kritik bir göreve atanan bu kişinin referansı kim? Bu kişi bütün itirazlara rağmen niye atanmıştır. Bu yalnız başına yapılan bir şey midir yoksa organize bir yolsuzluk mudur bu konuda kamuoyunu tatminkar bir açıklama yapılması gerekir. Konu adliyede bunun bir de İçişleri Bakanlığı boyutu var. Muhalif bir belediye bir konu olsa hemen oraya müfettişleri gönderiyorsunuz, bu kadar ayyuka çıkmış bir şey var İçişleri Bakanlığı harekete geçmemiş. Bakanlık acilen devreye girmelidir "dedi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet olayı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrı yaptı. 

MÜTEAHHİT İFADE 
DEĞİŞTİRMİŞTİ 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 'daire başkanı olmak isteyenlerin 200 bin lira istediği' yönünde basında çıkan iddialar üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yaptığı suç duyurusunun ardından Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K., 22 Aralık 2020'de, kendisine 30 bin lira rüşvet verdiği iddia edilen müteahhit Y.Ş. ile birlikte tutuklanmıştı. Y.Ş. daha sonra ifade değiştirirerek, belediyeden alacağı olan 780 bin lirayı almak için 30 bin lira aldığını söylemiş ve serbest kalmıştı.  Zekeriya FIRAT