İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den 'Süslü' mesaj

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'da coşkulu bir kalabalığın önünde 'genel seçimlerdeki ilk adayını' açıkladı. Akşener, "İnşallah, milletimiz Ömer Süslü başkanıma hizmet etme fırsatı verecek" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun'a geldi. Tütün İskelesi'nde gençlere coşku dolu bir konuşma yapan Meral Akşener, daha sonra büyük bir kalabalığı arkasına alarak Tütün İskelesi'nden İlkadım Belediyesi'nin kurduğu konser alanına 'Gençlik Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Burada vatandaşlara simit dağıttıktan sonra bir kez konuşan Genel Başkan Akşener, Samsun'un tüm siyasi hayatı boyunca en önemli şehirlerden biri olduğunu belirtti.

2023 Haziran genel seçimlerde Samsun'dan aday gösterecekleri ilk ismi açıklayan Akşener, "Tam karşımda Ömer Süslü başkanım oturuyor. Allah onu bize bağışladı. İnşallah milletimiz, hizmet etme fırsatı verecek" dedi.

KURTARAN ŞEHİR SAMSUN
Meral Akşener, şunları söyledi; "O'nunla ilk defa Samsun'da partimiz kurulurken ve kurulduktan sonra 2017 seçimlerinde referanduma giderken çeşitli programlar yaptık. Genel olarak da yaptığımız programlar açık hava programlarıydı. Ben Cumhuriyet tarihçisiyim, yıllarca Cumhuriyet ve Atatürk üzerine çalıştım. Bu çalışmaların birinde hiç unutmam Ömer Süslü Başkanım dedi ki: 'Samsun kurtulan değil, kurtaran şehirdir. Bunu bilmiyordum. Dolayısıyla o gün onu öğrendim ve o günden beri Samsun benim için kurtulan değil kurtaran şehir. Samsun aynı zamanda partimizin kuruluşunda en büyük desteği veren ilimizdir."

Meral Akşener'in, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi ve Kurucu İl Başkanı olan Ömer Süslü'nün 'adaylığını işaret' ettiği konuşması sosyal medyada ve parti içinde uzun süre konuşuldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu üyesi Ömer Süslü'nün ilk seçimlerde Samsun'dan aday gösterileceğinin işaretini verdi. N. Alper CABBAR