İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan TBMM'de Havza OSB Mera Alanlarına İlişkin Uyarı

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türkiye'de meraların heba edildiğini belirterek, Havza/Bekdiğin OSB'ye verilmek istenen mera alanlarının zararlarına dikkat çekti. Usta, Tarım Bakanlığı'nın karara itirazına rağmen OSB'ye tahsis edilen mera alanlarının, bölgedeki hayvancılık ve ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını vurguladı.

Erhan Usta, Türkiye'de meraların büyükşehir yasası sonrasında satılıp çarçur edildiğine dikkat çekti.

2006 yılında Havza/Bekdiğin OSB'nin yapımında köylülerin verdiği 1.100 dekarlık alanın, 2022 yılında il mera komisyonu kararıyla 1.694 dekar daha eklenerek OSB'ye verilmesine itiraz edildi.

Mera alanlarının Tarım ve Orman Bakanlığı'na tahsis değişikliği için gönderilen talepler, bakanlığın uygun olmadığına dair verdiği karara rağmen devam etti.2023 yılı içerisinde 8.297 dekar mera alanının tahsis amacı değişikliği kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Tarım Bakanlığı, bu kararı "tekrar değerlendirilsin" diye geri gönderdi.

Usta, bölgede yapılan ciddi yatırımlara rağmen meraların plansız bir şekilde OSB'ye verildiğini ve bu durumun hayvancılıkla uğraşan vatandaşların gelirinde ciddi bir düşüşe neden olacağını belirtti.

OSB'ye karşı olmadıklarını ancak daha uygun alanların bulunduğunu söyleyen Usta, hükümeti ve bakanlığı meraların heba edilmemesi konusunda uyardı.

 

samsun iyi parti başkanvekili erhan usta TBMM Havza OSB mera alanları uyarısı