İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta: Tepeden tırnağa 'zam' yağmuru

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, akaryakıttan ilaç fiyatlarına, şeker pancarı üreticisinin sorunlarından protezini değiştirecek gazilere kadar her alanda zam yağmurlarının devam ettiğini açıkladı

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda akaryakıt zamları, şeker pancarı üreticileri ve sağlık sektörüne değindi.

Zam yağmurlarını devam ettiğini vurgulayan Erhan Usta, "Benzine, motorine yine zam geldi 52 kuruş, 46 kuruş; ilaca yüzde 136 zam geldi. Bir yılda benzine yüzde 88, mazota yüzde 115, LPG'ye yüzde 128 zam gelmiş; artık 1 doları aştı akaryakıt fiyatları. İlaca Şubat'ta tekrar zam gelmesi bekleniyor. Şu an itibarıyla geçen ocak ayında 7,30 olan benzin 14 lirayı geçti, 14,04; motorin 6,73'ten 14,28'e yükseldi, LPG 4,06'dan 9,35'e yükseldi" dedi.

ŞEKER PANCARI ÜRETİCİSİ ZAM FARKINI İSTİYOR
Şeker üreticilerinin İYİ Parti Genel Merkezi'ni ve TBMM Grubu'nu ziyaret ettiğini belirten Erhan Usta, "Ciddi şikâyetleri var, girdi maliyetleri aşırı ölçüde arttı fakat ürünleri para etmiyor. Şeker pancarları teslim edilmiş fakat henüz paraları alınmamış. Şeker fiyatlarına ciddi oranda bir zam yapıldı. 420 liradan alınan şeker pancarı, zamsız alınan şeker pancarı üzerinden üretilen şeker ürününe zam yapıldı. Çiftçi de haklı olarak; 'Bize de buradan ton başına 150 lira bir fark verilmesi lazım' diyor. Çiftçinin verdiği üründen üretilen şekere zam yapılıyorsa, üreticiye de zamlı fiyattan ödenmeli. Yeni yıldaki fiyatın 800 lira civarında olacağına ilişkin açıklamalar geliyor. Maliyetleri kurtaracak bir fiyat değil, 1100 TL olması beklentisi var" diye konuştu.

Özellikle protezlerde ciddi bir şekilde fiyat farklarının ortaya çıktığını vurgulayan İYİ Partili Erhan Usta, sözlerini şöyle tamamladı; "Gazilerimiz çok ciddi şikâyet içerisinde. Devlet hastanelerine gittiklerinde çok fazla fark çıkmıyor belki ama orada da bu ihtiyaç vardır. 'Protez değiştirilmelidir.' dedikten sonra bile altı ay ile bir yıl arasında süre veriliyor; dolayısıyla özel sektöre gidenlerde de 30-40 bin liralara kadar farkın çıktığını görüyoruz." Zekeriya FIRAT