İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta: Türkiye böyle bir dönemi asla yaşamadı

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Usta, sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerine dikkati çekerek, "Türkiye tarihinde böyle bir dönem asla yaşanmadı. Enerji krizi ile karşı karşıyız "dedi. 

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında, enerji krizini ele aldı.

Doğalgaz ithalat anlaşmalarının toplamının 48 milyar metreküp olduğunu belirten Usta, “Türkiye geçtiğimiz yıl 61 milyar metreküp gaz tüketti, bu yıl da en az o kadar tüketmesi öngörülüyor. Dolayısıyla bu yıl tüketeceğimiz doğalgazın yüzde 21’ini hangi ülkeden tedarik edeceğimiz, şu anda hala belirsiz. Türkiye’nin bugün anlaşma ile garanti altına alınmış toplam gazı, en iyi senaryoda ancak Ekim ayına kadar yetiyor. Önümüzdeki kış hangi gazı yakacağımız belli değil "dedi. 

YİNE AK PARTİ’YE NASİP OLDU

Türkiye tarihinin en büyük enerji krizini yaşadığımızı belirten Usta, "Enerji krizini çözmenin yolu, sorunu yurtdışı kaynaklı gibi göstermek, birkaç güne geçecekmiş algısı yaratmak, hele ki sanayicimizden fabrikalarını kapatmasını talep etmek değildir. Allah AK Parti’yi, yıllardır diline doladığı eski iktidarların beceriksizliklerini, 2022 yılının dünyasında birer birer vatandaşımıza daha da derin bir kriz olarak yaşatmadan göndermeyecek. 1970’lerde altyapı yetersizlikleri nedeniyle belli bölgelerde günde birkaç saat elektrik kesintileri uygulanıyordu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman, sadece belli bir şehrin veya bölgenin değil Türkiye’deki istisnasız tüm sanayi tesislerinin, sadece birkaç saat değil 1 hafta boyunca elektriği ve doğalgazı eş zamanlı olarak kesilmedi. Türkiye tarihinin en büyük enerji krizini yaşatmak da yine AK Parti’ye nasip oldu "ifadelerini kullandı.  Emin ÇEKİÇ