İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy: Samsun hak ettiği yere gelecek

TAKİP ET

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti iktidarında Samsun'un hak ettiği yere geleceği mesajını verdi.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Samsun'un sorunlarının Millet İttifakı iktidarında çözüleceği mesajını verdi. Aksoy, "İYİ Parti iktidarında;tematik ileri teknoloji medikal ve biyomedikal endüstri bölgesi hayata geçirilerek medikal sanayide Samsun bir dünya markası haline getirilecek "dedi. 

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK 

Aksoy, " Zayiatı azaltmak ve yıl boyunca sebze, meyve ve balıkları uygun fiyatlı tüketmek için soğuk hava depoları kurulacak. Samsun’un keneviri işlenecek ürünlerle yine Samsun’da değerlendirilecek. Organik tohum bankası kurularak Samsun halkının doğal meyve ve sebzelerle ulaşması sağlanacak. Dünya çiçek pazarının önemli bir kısmına komşu olan Samsun, süs bitkileri üretiminde önemli bir merkez olacak. Türkiye’nin manda popülasyonunun yüzde 12’sine sahip Samsun’da manda ürünlerinden örnek markalar çıkarılacak. 2. derece deprem bölgesi olan Samsun’da gerekli önlemler alınarak depreme hazır hale getirilecek. Köylerde tahribata uğramış açık sulama sistemleri tespit edilerek kapalı sulama sistemine dönüştürülecek. Samsun 20 yıldır hasretle beklediği tersanesine kavuşturulacak.

Samsun, iktidarın 2053 yılına ertelediği hızlı tren projesi derhal kavuşturulacak. Yapımı 2007 yılından beri yılan hikayesine dönen Ayvacık-Taşova-Erbaa yolu ivedilikle tamamlanarak hizmete açılacak. Halkın deyimiyle ölüm yolu olan Havza-Vezirköprü-Boyabat yolu derhal yapılarak hizmete açılacak.Samsun’a yetecek bir havalimanı tesis edilecek "diye konuştu.  Nazım AKPINAR