İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız: 'Saygı ve hoşgörü iklimini 14 Mayıs'ta tesis edeceğiz'

TAKİP ET

İYİ Parti Terme ilçe teşkilatının kurduğu Seçim Koordinasyon Merkezi'ne tekmeli saldırı oldu, Genel Başkan Meral Akşener'in fotoğrafının üzerine sinkaflı cümleler yazıldı. İYİ Parti İlçe Başkanı Ata Ayyıldız, "Bu memlekette sevginin, saygının ve hoşgörünün iklimini 14 Mayıs'ta tesis edeceğiz" dedi

Olay, Samsun'un Terme ilçesi Atatürk Caddesi'nde bulunan İYİ Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşti. A.Ş. isimli genç şahıs, SKM binasının camına tekme attı. Şahıs içeriye doğru küfürler ve tehdit dolu sözler sarfetti. SKM Başkanı ve Kadın Kolları Üyesi E.E. yaşadığı panik ve korku nedeniyle fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı.

AFİŞE KÜFÜR YAZDI

İddiaya göre aynı şahıs, Terme Cumhuriyet Meydanı'na başka bir yerden getirdiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in afişinin üzerine sinkaflı sözler yazdı. Terme polisi, olayı gerçekleştiren A.Ş.'yi yakaladı ve adli soruşturma başlatıldı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız, "Seçimlere sayılı günler kala itidalli olmaya devam edeceğiz. Toplumsal huzura ve barışa artık çok az kaldı. İYİ Parti'ye gönül veren hiçbir insanımızı bu saldırgan anlayışa ezdirmeyeceğiz" dedi.

Başkan Ata Ayyıldız, "Bildiğiniz üzere yaşanmaması gereken çok üzücü bir olay yaşandı. Genç bir vatandaş, Seçim Koordinasyon Merkezi'mize fiziki saldırıda bulundu. Olayın herhangi bir yaralanmaya veya can kaybına sebebiyet verecek seviyeye ulaşmaması bizleri teselli etmiştir. Olayın ardından kolluk kuvvetlerimizin başlatmış olduğu geniş çaplı soruşturma sonrasında saldırının faili kısa süre içerisinde yakalanmıştır. Konu şuan adli mercilerin kontrolündedir. Bizler de hukuki olarak bütün mücadelemizi sürdürecek, konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

HUZURA VE BARIŞA ÇOK AZ KALDI

İYİ Partili Başkan Ata Ayyıldız, şöyle konuştu; "Bütün dava arkadaşlarımızdan, hemşerilerimizden ricamızdır; seçimlere sayılı günler kala itidalli olmaya devam edeceğiz. Toplumsal huzura ve barışa artık çok az kaldı. İYİ Partimizi, İYİ Parti'ye gönül veren hiçbir insanımızı bu saldırgan anlayışa ezdirmeyeceğiz. Bu memlekette sevginin, saygının ve hoşgörünün iklimini 14 Mayıs'ta tesis edeceğiz! Tek arzumuz bir daha böyle olayların yaşanmamasıdır. Olay sonrası arayarak, bizzat gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Millet İttifakımızın ve Cumhur ittifakının tüm paydaşlarına, partili partisiz tüm vatandaşlarımıza teşkilatım adına teşekkür ederim." N. Alper CABBAR

İYİ Parti Terme SKM'sine Tekmeli ve Sinkaflı Saldırı - Habere gitmek için tıkla