İYİ Parti'li Usta Gençlere Seslendi

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM kürsüsünden gençlere seslendi; "Hayallerinizden vazgeçmeyin. El ele vererek, bu karanlık günleri hep beraber aşacağız."

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Milli Mücadele döneminde yayınlanan, ilk genelge olan Havza Genelgesi'ni hakkında TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı. 

Erhan Usta, "'Geldikleri gibi giderler' inanç ve kararlılığını vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'da 6 gün kaldıktan sonra; 'dağ başını duman almış, gümüş dere durmaz akar, güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar' marşını söyleyerek 25 Mayıs'ta Havza'ya geçmiş, Havza'dan yayımladığı ilk genelge ile bağımsızlık ateşini yakarak, Milli Mücadele'yi başlatmıştır" dedi.

HAVZA'DAN MİLLİ BİLİNÇ UYANDI
İYİ Partili Usta, "Havza'dan sarsılmaz bir çelik iradeyle; ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek yükselen bir ses, Anadolu'nun dört bir yanında milli bilinci uyandırmıştır. Sağlanan dayanışma, milli direniş birlikleri Kuvayi Milliye teşkilatlanmasının da temelini atmıştır. Anadolu direnişi başlamıştır. Milletimiz, bağrından çıkardığı; Sakine Baturay’ı, Fatma Çavuş’u, Topal Osman’ı ve daha nice kahramanlarıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, anka kuşu misali, küllerinden yeniden doğarak; topraklarımızı vatan yapmış, bayrağımızı indirmemiş, ezanımızı dindirmemiş ve devletimizi ilelebet payidar kılmıştır" diye konuştu.

Erhan Usta, sözlerine şöyle devam etti; "103 yıl sonra bugün, Kurtuluş Savaşımıza önderlik yapan Gazi Meclisimizin yetkileri kısıtlanarak; milletin iradesi Meclis'ten alınmış, tek adam rejimi ile bir kişiye teslim edilmiştir. TBMM, işlevsizleştirilmiş ve değersizleştirilmiştir. Tüm Cumhuriyet değerleri satılmıştır. FETÖ ile el ele verilerek operasyon çekilmiştir. Gençler; ülkelerini terk etmek için sıraya girmiştir."

HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN
İYİ Parti'li Usta, "Hayallerinizden vazgeçmeyin. Biz buradayız! 'Ben bu yolu gençler olmadan yürümem' diyen Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde, daha güzel ve daha aydınlık bir Türkiye inşa etmek için çalışıyoruz. El ele vererek, bu karanlık günleri hep beraber aşacağız. Umut dolu, özgürlük dolu, refah dolu yarınlara birlikte ulaşacağız" ifadelerini kaydetti. N. Alper CABBAR