İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar: 40 bin müteahhit iflasın eşiğinde

TAKİP ET

İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, kamuya iş yapan yaklaşık 40 bin civarındaki müteahhitin artan maliyetler nedeniyle iflasın eşiğinde olduklarını kaydetti

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kamu müteahhitlerinin sorunlarının geçen hafta çıkan yasa ile önlenemeyeceğini; kamu müteahhitlerinin iflasın eşiğinde olduğunu ve müteahhitlerin tasfiye hakkı, fiyat farkı uygulamasının devamı talepleri olduklarını belirtti. 

Kamu müteahhitlerinin sorunlarına değinen Bedri Yaşar; kamu müteahhitlerine muhakkak tasfiye hakkının verilmesi gerektiğini belirtti.

FİYATLAR TAVAN YAPTI
Yaşar, artan çimento, demir fiyatlarına ilişkin ise; "Girdi maliyetleri yüzde 277 artmıştır. Demir, çimento gibi inşaat sektörü için olmazsa olmaz olan ürünlerin fiyatlarında yüzde 300-400 oranında artış yaşanmıştır. Demir fiyatı bundan 8 ay önce 3 bin liraydı; şu an 12 bin liraya çıktı. Dolar kuru 18 lirayken demir fiyatı 13 bin liraydı, şu an kur 13'e düşmesine rağmen demir fiyatı hâlâ 12 bin liradadır. Çimento ton fiyatları bugün 500 TL civarında, beton fiyatları yine 500 liraların üzerindedir" dedi.

KEPENK KAPATACAKLAR
Sektörde iş yapan firma sayısının 40 bin civarında olduğunu belirten İYİ Partili Bedri Yaşar; bu sektörde çalışan sayısının ise toplam çalışan sayısının yüzde 4 civarında olduğunu dolayısıyla müteahhitlikten yaklaşık 700-800 bin kişinin ekmek yediğini söyledi. Yaşar, batma noktasına gelen müteahhitlerin artan maliyetler nedeniyle iflasın eşiğinde olduklarını belirterek; inşaat sektörünün yan sanayisi olan pek çok tedarikçinin de bu durumdan etkileneceğini ve kepenk kapatmak durumunda kalacağını önemle vurguladı.

İKİ ŞEHİR ARASINDA İKLİM FARKI VAR!

TBMM'de önerisi ile gündeme gelen ve yasalaşma yolunda olan kademeli doğalgaz tarifesine değinen İYİ Partili Bedri Yaşar; gelecek olan yasa teklifinde muhakkak gelir durumunun ve coğrafi faktörlerin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Bedri Yaşar, "Antalya'da gaz kullananla Erzurum'da gaz kullananın arasında iklim koşulları gereği fark bulunmaktadır" dedi. N. Alper CABBAR