İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar: Gıdalar zincire vuruldu

TAKİP ET

İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar; "Gıdalar zincirlere vuruldu, TL dolar karşısında savunmasız kaldı. 10 gün konuşmayın, dolar yüzde 10 düşecektir" dedi

TBMM'de belirli vakıflarda çalışanlara 'çifter maaş yetkisi' getiren kanun teklifi üzerine açıklamada bulunan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 'emekli aylığı' almaktayken Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türk Kızılay Derneği ve Yeşilay Cemiyeti'nde görev alanların aylıklarının kesilmemesinin öngörüldüğünü belirtti.

Bedri Yaşar, kanun teklifi geçtikten sonra bu vakıflarda çalışanların hem emekli maaşı hem de vakıf maaşı alacağını savundu. Ayrıca bu vakıflara maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çıkarılan borçların terkini imkânı da sunduğunu belirten İYİ Partili Yaşar, bu duruma itiraz etti.

VATANDAŞI GERÇEĞİ GEÇİNEMEMEK
Bedri Yaşar, bu maddenin Anayasa'nın 49. ve 60. maddelerine aykırı olduğunu vurgulayarak, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: "Siz diyorsunuz ki; 'Faizi aşağı çekeceğiz, bunun yanında kurun ne hâli varsa görsün.' Biz istiyoruz ki; insanlar bu birikimlerini dolarda biriktirmesinler yatırım yapsınlar. Ama sayenizde yatırım, biriken paranın yüzde 60'ı, maalesef dolar olarak bankalarda yatıyor, bu da bu ülke açısından inanılmaz bir kayıptır. Bakanı değiştiriyorsunuz, sonuç değişmiyor. Cumhurbaşkanımız konuştukça rakamlar değişiyor. Bizim size tavsiyemiz hiç olmazsa şu on gün hiçbir şeyi konuşmayın, göreceksiniz dolar kendiliğinden yüzde 10 düşecek, bu da bir hizmet şeklidir."

İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, asıl konuşulması gereken konuların gıdaların zincirlere vurulması, TL'nin dolar karşısında savunmasız kalması, vatandaşın hayatını askıya alması olduğunu söyledi.

Son bir yıl içerisinde fiyatı en çok artan gıda maddesi olan ayçiçeği, marketler tarafından çalınmaya karşı özel koruma altına alındı. Bir market, teşhir amacıyla marketin önüne koyduğu 18 litrelik ayçiçeği tenekesini, çalınmaması için zincire vurdu. N. Alper CABBAR