İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Oldu

TAKİP ET

İYİ Parti, Meral Akşener'in görevi bırakacağını açıklamasının ardından gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayla yeni genel başkanını seçti. İlk iki turda salt çoğunluk sağlayamayan Müsavat Dervişoğlu, üçüncü turda yapılan oylamada İYİ Parti'nin yeni genel başkanı seçildi. İşte detaylar...

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayı Ankara'da ATO Congresium'da gerçekleşti. Genel başkanlık için İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz aday oldu.

Ancak, hiçbir aday ilk tur oylamasında gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamadı. İkinci turda da bir sonuç alınamayınca üçüncü tura geçildi.

Üçüncü turda yapılan oylamada 1159 geçerli oyun 611'ini alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi. Koray Aydın ise 548 oyda kaldı.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın, seçimin ikinci tura kalmasının ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı. Aynı şekilde üçüncü tura geçilmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz da yarıştan çekildiğini belirtti.

Yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu, SÖZCÜ TV'ye yaptığı açıklamada, "Ülkem adına tarihi bir sorumluluk üstleniyorum" dedi.

Meral Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "5. Olağanüstü Kurultayı'mızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şimdi ise yetkili kurulların seçimi için süreç başlayacak. Delege, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek.

iyi parti iyi parti olağanüstü kurultay iyi parti yeni genel başkan siyaset samsun haber gündem haber