İYİ Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hülya Tombul: Erken teşhis hayat kurtartır

TAKİP ET

İYİ Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hülya Tombul, erken teşhisin hayat kurtaracağını belirterek, kadınlara meme kanseri uyarısı yaptı.   

İYİ Parti Samsun Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl  Başkan Yardımcısı Hülya Tombul, her 5 kişiden birinin yaşamı boyunca kansere yakalandığı bir dünyada yaşadığımıza dikkati çekerek, kadınlara meme kanseri uyarısı yaptı. 

KONTROLLERİ AKSATMAYIN 

Tombul, "Her yıl 2,3 milyon kişiye meme kanseri tanısı konulmakta ve 685 bin kadın meme kanserinden yaşamını yitirmektedir. Her 8 kadından biri yaşam boyunca meme kanserine yakalanma riskine sahiptir. Bu sebeple meme kanseri ile ilgili bilgili ve bilinçli olmamız gerekmektedir. Türkiye'de her 5 meme kanseri tanısı konulan kadınlardan biri 40 yaş altındadır. Erken tanıda hastaların yüzde 90'ı iyileşmektedir. 20-40 yaş arası olanların ayda bir kendi kendine kontrol yapmaları ve iki yılda bir meme muayenesi yaptırmaları, 40 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın ise ayda bir kendi kendine kontrol yapmaları, yılda bir meme muayenesi yaptırmaları ve iki yılda bir mamografi çektirmeleri erken teşhis için çok önemlidir "dedi. Tolgahan ÇAĞLAR