İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'dan milli proje çağrısı 

TAKİP ET

İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, "Ham petrol tüketiminin yüzde 91,2'si, doğalgaz tüketiminin ise yüzde 98,9'u ithalatla karşılanmaktadır. Dışa bağımlılığın azaltılması için milli projeler acilen devreye sokulmalıdır "dedi. 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM’de başlayan KİT Alt Komisyonu'nda Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ilgili konuşma yaptı.  Konuşmasında TPAO’nun keşfedilen doğalgaz rezervinin 540 milyar metreküpe ulaşmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Yaşar, bu gazın mutfaklarımızla ne zaman buluşacağını sordu.

DIŞA BAĞIMLIYIZ 

2012 yılında devreye alınan Barbaros Hayrettin Paşa, 2017’de devreye alınan Fatih gemisi, 2018 yılında devreye alınan Yavuz gemisi, 2020 yılında alınan Kanuni gemisi yanında, 4. derin deniz sondaj gemisi olarak Güney Koreli Daewoo ile anlaşma yapılmasına değinen Yaşar, 7. Nesil sondaj gemisinin de filoya katılmasını olumlu karşıladıklarını ancak; dışa bağımlılığın azaltılması adına anlaşması yapılan geminin bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ham petrolde 2019 yılında yüzde 91,2,  2020 yılında yüzde 93 oranında; doğalgazda 2019 ve 2020 yıllarında yüzde 99 oranda dışa bağımlı olduğumuzu belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Ham petrol tüketiminin yüzde 91,2’si, doğal gaz tüketiminin ise yüzde 98,9’u ithalatla karşılanmaktadır. Bu oranlar oldukça yüksek ve düşündürücüdür. Dışa bağımlılığın azaltılması için milli projeler acilen devreye sokulmalıdır “dedi. Nazım AKPINAR