İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'dan Ziraat Bankası çağrısı

TAKİP ET

İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, Ziraat Bankası'nın piyasadaki itibarının korunması için çalışma yapılması gerektiğini belirterek, "Ziraat Bankası'nın uluslararası arenada değerinin korunması gereklidir "dedi. 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bankacılık sektörü ve Ziraat Bankası Sayıştay raporları ile açıklamada bulundu.  Bankacılık sektörünün şeffaflık gerektirdiğine vurgu yapan Yaşar, "Ziraat Bankası'nın uluslararası arenada değerinin korunması gereklidir. Bugün piyasada Türkiye’nin kredi hacmi trilyonlar seviyesindedir "dedi. 

BANKANIN İTİBARI KORUNMALI 

Yaşar, "10 milyar doların üzerindeki bir uluslararası piyasadan söz ediyoruz. İç piyasa, ihtiyaçları doğrultusunda bu kredileri müşterilerine kullandırmaktadır. Dolayısıyla bankaların borçlanma limitleri artmaktadır. Ziraat Bankası Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından birisidir. Asıl amacı tarım sektörünü desteklemek olan Ziraat Bankası, diğer sektörlere de kredi desteği sağlamaktadır. Gerek ulusal gerekse uluslararası arenada Ziraat Bankası’nın çıkarlarının korunması ve bankacılık sektörü üzerindeki olumsuz görüşleri bertaraf etmek gerekmektedir. Kredi alt yapısı hazırlanırken, piyasanın veri tespitleri iyi analiz edilmeli, bankanın itibarı gözetilmelidir "dedi. Zekeriya FIRAT