İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta: '28 Mayıs'ta sandıktan Kılıçdaroğlu çıkacaktır'

TAKİP ET

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, 28 Mayıs'ta Millet İttifakı'nın daha avantajlı durumda olduğunu belirterek, Türk milletinin oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana kullanacağını savundu

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, İl Başkanı Hasan Aksoy ve ilçe başkanlarıyla birlike 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için toplantı gerçekleştirdi.

14 Mayıs'taki seçimlerin konuşulduğu toplantıda, ilçe başkanlarının seçim bölgelerindeki sonuçları değerlendirildi. İYİ Parti'nin 28 Mayıs seçimlerine hazır olduğunu belirten Erhan Usta, daha sonra CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Seçim Ofisi'ni ziyaret etti.

CHP Samsun Milletvekilleri Opr. Dr. Murat Çan ve Mehmet Karaman, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen'in de yer aldığı toplantıda 28 Mayıs seçimleri ile alakalı yol haritası belirlendi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, 28 Mayıs'ta Millet İttifakı'nın daha avantajlı durumda olduğunu belirterek, 7 maddelik görüşünü içeren bilgi notu paylaşarak, Türk milletinin sağduyulu davranacağını ve oyunu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana kullanacağını savundu.

7 MADDELİK GÖRÜŞÜNÜ PAYLAŞTI

İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta, şöyle konuştu; "İktidar Türkiye'nin dört bir yanından seçmen taşıdı ancak bin bir zorlukla sandığa giden seçmenlerini hayal kırıklığına uğrattı. O yüzden 28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı seçmeni aynı motivasyonla sandığa gitmeyecek. Sandığa gitmeyen 8,4 milyon seçmen ne kadar fazla sandığa götürülebilirse Millet İttifakı o kadar fazla oy alacak. Çünkü Cumhur İttifakı, her türlü devlet imkanlarını kullanarak, tehdit ederek, teşvik ederek, kutuplaştırarak, bir anlamda kendine muhalif olanlara 'cihad' ilan ederek götürebileceği herkesi sandığa götürdü. Kendine oy verebilecek ilave kimse kalmadı.

TEK ADAM DEĞİL, DEMOKRASİ

Millet İttifakı seçim güvenliği bakımından sistemin eksiklerini gördü ve 28 Mayıs'ta daha kontrollü olacak. Cumhur İttifakı'na oy kullanan sağduyulu seçmen; yasama yetkisinin (Meclis çoğunluğunun) Cumhur İttifakı'nda olmasından dolayı 28 Mayıs seçimlerinde; tüm gücü (yasama, yürütme, yargı) tek kişiye vermeyecektir. Devlet yönetiminde denge ve denetlemeyi sağlayacaktır. Çünkü kontrolsüz güç, güç değildir ve güç yozlaşma doğurur, mutlak güç mutlak yozlaşma doğurur. Milletimiz tercihini tek adamdan değil, demokrasiden yana kullanacak.

BÜTÜN İDDİALARI ÇÖP OLMUŞTUR

Cumhur İttifakı bileşenleri milletimizi beka, güvenlik, terör üzerinden korkuttu. Millet İttifakının seçimi kazanması durumunda buralarda zafiyet oluşacağını iddia etti. Seçimin temel belirleyicisi bu oldu. Bunlar elbette iftiraydı, olması mümkün olmayan şeylerdi. Millet İttifakı parlamento çoğunluğunu elde edemediğine göre iddia edilen işlerin hiçbirinin yapılması mümkün değildir. Çünkü bunlar için kanun gerekir. Dolayısıyla Cumhur İttifakı'nın bütün iddiaları çöp olmuştur.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ MİLLET İTTİFAKI DİYECEK

14 Mayıs seçimlerinde, Hizbullah'ın temsilcisi olarak nitelendirilen Hüda-Par, seçmenin gözünden uzaklaştırıldı. Ancak Meclis’e giren Hüda-Par milletvekillerinin 'Türk Milleti' dememek için yeminden kaçmaları Cumhur İttifakı'na oy veren seçmende endişeye neden oldu. 14 Mayıs'ta Türk Milliyetçilerinin oyları farklı ittifaklara dağıldıysa da 28 Mayıs’ta Millet İttifakı çatısı altında birleşecektir. Çünkü Türk Milliyetçileri ve Atatürkçüler, Türklüğü ayaklar altına alanlarla birlikte olmayacaktır."