İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Salih Gürbüz: Eğitimde ki sorunlara kayıtsız kalıyorsunuz!

TAKİP ET

İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Salih Gürbüz, eğitimde yaşanan sorunlara kayıtsız kalındığını belirterek, "Milletin en değerli varlıklarını, ana kuzularını neden koruyup, kollamıyorsunuz? "diye sordu. 

İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Salih Gürbüz, ilçede eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı. Okulların tatile girdiğini ancak sorunların halen devam ettiğini belirten Gürbüz, taşımalı eğitim, öğrencilere verilen yemek ve kaynak kitap gibi konuları gündeme taşıdı. 

Gürbüz, "Zenginlerin faize yatırdığı parasının kazancını korumaya alıyorsunuz da, milletin en değerli varlıklarını, ana kuzularını neden koruyup, kollamıyorsunuz? Milletimizin emaneti olan öğrencilere neden duyarsız kalıyorsunuz?" diye sordu. 

GÜRBÜZ YEREL YÖNETİCİLERE ÇAĞRI YAPTI 

İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Salih Gürbüz, "Eğitimle biz; temel sorunlarımız olan adaletin, bölünmelerin ve fakirliğin önüne geçebiliriz. Liseli gençlerimiz, üniversiteli gençlerimiz insanın en temel ihtiyacı olan gıda ihtiyacını dahi giderememektedir.

Eğitimde ülkece yaşadığımız aksaklıkların yanı sıra ilçemizde boy gösteren önemli sorunlar da yok değil. Okullarımızda karnını doyuramayan gençlerimizin sayısı artmaktadır. Açlıkla karşı karşıya kalan bazı öğrencilerin çöpten ya da farklı şekilde bayat ekmek teminleriyle açlıklarını gizli bir şekilde gidermeye çalıştıkları halkımız tarafından gözlemlenmekte ve acı şekilde kulağımıza gelmektedir.  Öncelikle ailesi asgari ücretle geçinmeye çalışan, işsiz, engelli, mahkum ailelerin çocuklarına öğle yemeği teminine gidilmeli, ikinci adımda ise tüm öğrencilere yemek bursu verilmeli.
 
Yerelde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Müftü, Kızılay Başkanı bugünden tezi yok bu sorunun çözülmesi için bir araya gelmelidir "ifadelerini kullandı. Tolgahan ÇAĞLAR