İzmir'de Ortaokullu Kıza Öğretmen Tacizi İddiası

TAKİP ET

Bayındır ilçesindeki bir ortaokulda öğrenci N.T.'nin öğretmeni tarafından taciz ve şiddete maruz kaldığı iddiası, aileyi suç duyurusunda bulunmaya itti. Fen Bilgisi Öğretmeni F.Ş.'nin daha önce de benzer suçlamalarla soruşturma geçirdiği ortaya çıkarken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayı inceleme altına aldı. Ailenin kararlı tutumu ve talebiyle, adaletin yerini bulması bekleniyor.

Bayındır ilçesindeki bir ortaokulda okuyan 12 yaşındaki N.T., okulda görev yapan Fen Bilgisi Öğretmeni F.Ş. (53) tarafından şiddete maruz kaldığını ve tacize uğradığını iddia etti. Bu iddia üzerine N.T.'nin ailesi, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

N.T.'nin, durumu ailesine bildirmesinin ardından harekete geçen aile, öğretmen F.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak ailenin öğrendiği bilgilere göre, F.Ş. daha önce de benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Bayraklı ilçesindeki bir ortaokulda da taciz suçlamasıyla soruşturma geçiren F.Ş., daha sonra görev yeri değiştirilerek Bayındır ilçesine tayin edilmişti.

Öğretmen F.Ş., yapılan suç duyurusunun ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Ancak emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayın ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek, olayla ilgili inceleme başlattı ve soruşturma nedeniyle öğretmen F.Ş.'yi açığa aldı.

N.T.'nin bakımını üstlenen kuzeni Elif Özsüer, yaşanan olayın ardından N.T.'yi yalnız bırakmayacaklarını ve adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini belirtti. Özsüer, öğretmenin N.T.'ye fiziksel ve cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

Ayrıca, N.T.'nin eniştesi Anıl Yavuz Özsüer, F.Ş.'nin tutuklanmasını istediklerini ve olayın peşini asla bırakmayacaklarını ifade etti. Özsüer, öğretmenin daha önce de benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, bu durumun kendilerini daha da üzdüğünü dile getirdi.

Öğretmen F.Ş. ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmamayı tercih etti ve soruşturmanın sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi.

İzmirde Ortaokullu Kıza Öğretmen Tacizi İddiası Taciz İzmir Çocuk Tacizi