İzmir'deki Taksici Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

TAKİP ET

İzmir'de yaşanan taksici cinayetiyle ilgili bugün görülen duruşmada, 19 yaşındaki sanık Delil Aysal'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, 'nitelikli öldürme' suçundan müebbet, 'nitelikli yağma' suçundan 14 yıl 10 ay ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 2 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Aysal'a cezada indirim uygulanmadı ve ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

İzmir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan taksici cinayetiyle ilgili olarak bugün görülen duruşma sonucunda, 19 yaşındaki sanık Delil Aysal'a ağır cezalar verildi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karar açıklanırken, Delil Aysal'a 'nitelikli öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 'nitelikli yağma' suçundan 14 yıl 10 ay ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 2 yıl 10 ay hapis cezası verildiği belirtildi. Mahkeme, Aysal'a cezada indirim uygulamazken, ceza sorumluluğunun tam olduğu ifade edildi.

Olayın ardından yapılan incelemelerde, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan cezai ehliyet raporunda, Aysal'ın ceza sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunmadığına dair bilgiler yer aldı. Raporda, suç tarihinde Aysal'ın işlediği iddia edilen fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabildiği, bu fiillerle ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu vurgulandı. Dolayısıyla, Aysal'ın işlediği suçlara yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu sonucuna varıldı.

Olay, 31 Ocak tarihinde Buca Gediz Mahallesi'nde gerçekleşmişti. 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, Delil Aysal'ı aracına almış ve Gaziemir'e gitmek üzere yola çıkmıştı. Ancak Gaziemir Belediyesi yakınlarında, Aysal'ın tabancayla üç el ateş ederek Erge'yi ağır yaraladığı ve ardından parasını ve eşyalarını alarak kaçtığı olayda, Erge kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Polisin, olayın ardından yaptığı çalışmalar sonucunda, Aysal'ın olay yerinde ve çevresindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek, Aysal'ın saklandığı adrese düzenlediği operasyonla yakalandığı ve tutuklandığı açıklanmıştı. Olay öncesi, sırası ve sonrasında yaşananlar ise araç içi kamerasının kaydettiği görüntülerle ortaya çıkmıştı.

izmir taksici cinayeti Delil Aysal Oğuz Erge samsun samsun haber