İzmir Limanı'na Gelen Yunan Gemisinin Türk Bayrağı Çekmedi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, İzmir Limanı'nı ziyaret eden bir Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesi konusunda açıklama yaptı. Aynı zamanda, haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Irak ve Suriye'deki operasyonlarla ilgili bilgiler de verildi.

Bakanlık yetkilileri, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın yapacağı ziyarete ilişkin detayları da paylaştı.

ABD'li Heyetle Görüşme ve Operasyon Bilgileri

Bakanlık kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nin ziyareti öncesinde, görüşmede terörle mücadele, PKK/YPG'ye destek gibi milli güvenlik konularının ele alınacağını ifade etti.

Ayrıca, sosyal medyada gündeme gelen bir konu olan İzmir Limanı'na gelen Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesiyle ilgili olarak da açıklamada bulunuldu.

Anadolu Kartalı Tatbikatı ve Restorasyon Çalışmaları

MSB kaynakları, bu yıl Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın yapılmayacağını açıkladı. Bunun nedeni olarak da Konya Havaalanı ana pist restorasyon çalışmalarının Mayıs 2023 ile Mayıs 2025 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olması gösterildi. Ancak, Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi'nin 2025 yılında yapılması planlanıyor. Bununla birlikte, Milli Anadolu Kartalı Eğitimi 15-26 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Savunma Bakanlığı İzmir Limanı Yunan gemisi Türk bayrağı çekmemesi ABDli Heyetle Görüşme ve Operasyon Bilgileri Anadolu Kartalı Tatbikatı ve Restorasyon Çalışmaları samsun haber gündem haber