İzmir Saç Ekimi

TAKİP ET

Günümüzde yaygın olarak uygulanan plastik cerrahi tekniklerinden biri olan İzmir saç ekimi teknolojik cihazların kullanımı ile yapılan bireyin kendi vücudunda gerçekleştirilen bir tür organ naklidir. Bireyin kendi vücudunda bir bölge donör bölge olarak tespit edilir ve saç ekiminin yapılacağıbölgeye donör bölgeden kıl kökleri nakledilir.

İşlem tamamlandıktan sonra bireyde kalıcı, sağlıklı, istediği kuaför/berber işlemlerini yaptırabileceği, doğal ve gür görünen saçlar oluşur. Ancak doktor tarafından belirtilen iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken önerilere uygun şekilde hareket edilmelidir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uygulama donör bölgenin tespit edilmesi ile başlar. Burası belirlendikten sonra bölgeye lokal anestezi uygulanır ve saç kökleri özel bir solüsyonun içerisinde toplanır. Yeterli sayıda saç kökü toplandıktan sonra saç ekimi yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygulaması yapılır. Burada önce kanal açma işlemi gerçekleştirilir ve daha sonra canlı saç kökleri kanallara yerleştirilerek uygulama tamamlanır.

Saç Ekiminde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Saç ekiminde kullanılan yöntemler;

FUE (Foliküler ünite ekstraksiyonu)

DHI (Direct HairImplantation – Direkt Saç Ekimi)

Kök hücre saç ekimi şeklindedir.

FUE Saç Ekimi Nedir?

FUE tekniğinde saç ekimi işlemi mikro motor tekniği ile saç foliküllerinin toplanması şeklinde başlar. Saç kökleri yeterli miktara ulaşınca saç ekimi bölgesine kanallar açılır ve kanalların bir miktar iç kısmına birer birer saç kökü yerleştirilir.

DHİ Saç Ekimi Nedir?

DHİ saç ekimi uygulamasında CHOİ adlı özel kalem kullanılarak donör bölgeden alınan saç kökleri özel bir solüsyonun olduğu bir kapta toplanır. Kanal açmaya gerek kalmadan özel CHOİ kalemi ile toplanan saç kökleri direkt kafa derisine ekilir.

Kök Hücre Saç Ekimi Nedir?

Saç ektirme işlemi yaptırmak isteyen ama donör bölge olarak belirlemek için yeterli sayıda saç folikülü bulunmadığında bu durum saç ekimi İzmir tedavisini yaptıramadığı anlamına gelmez. Kök hücre tedavisi bu probleme sahip bireylerde kalıcı saç tedavisi yapmayı mümkün kılmaktadır.

Kök hücreler insandaki var olan tüm dokuların ilkel versiyonudur. Anne karnında olduğumuz dönemde dokuların oluşmasını sağlayan yapılar kök hücrelerdir. Bireyin vücudunda bulunan kök hücreler alınarak kendi hücrelerinden kendisi için saç dokusu üretilir. Laboratuvar ortamda gerçekleştirilen bu işlem sonunda bireyin kafa derisine açılan kanallara canlı saç kökleri yerleştirilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi işleminin ne kadar süreceği; kullanılan teknik ve bireydeki işlem bölgesinin ne kadar fazla alan kapladığına göre değişiklik göstermektedir.  Genel olarak bilgi vermek gerekirse;

FUE işlemi yaklaşık 6 – 12 saatte,

DHI uygulaması yaklaşık 6 – 10 saatte,

Kök hücre tekniğinde ise yaklaşık 1 – 1,5 saatte işlem tamamlanmaktadır.

Saç Ekimi Sonrası Yara İzi Kalır mı?

Saç ekimi ile ilgili en çok endişe edilen konulardan biri saç diplerinde yara izinin görünmesidir. Bireyler İzmir saç ekimi tedavisini yaptırdıktan sonra iyileşme sürecini atlattıktan sonra işlemi yaptırdıklarını kendileri belirtmediği sürece diğer insanlar bunu anlayamaz. DHI, FUE ve kök hücre ile saç ektirme işlemlerinde herhangi bir yara izi olmayacaktır.

FUT işlemi yaptıran bireylerde bir miktar iz olabilir. Bu da deri greftlerinin kesilerek alınmasından ve dikiş atılmasından kaynaklanır.