İzzet Altuntaş'tan Yunan Dışişleri Bakanı'na tepki: 'Asla kabul edilemez'

TAKİP ET

Balkan Türkleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, Türkiye'ye ziyaret için gelecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 'İstanbul yerine Konstantinopolis'e seyahat edeceğim' sözünü kullanmasına tepki gösterdi. Altuntaş, "Bu asla kabul edilemez. Türkiye bunu görsün "dedi.

Ortodoks Patriklik ve Archieratic gününe katılmak için İstanbu'la gelecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, attığı tweetde tarihi yok sayarak küstahça "Konstantinapolis" ifadesini kullandı. Bu durum twitter'da büyük tepki topladı. 
Dendias şu açıklamada bulundu: "Yarın Konstantinopolis'e seyahat edeceğim. Ortodoks Patriklik ve Archieratic Pazar gününe katılacağım ve Hazretleri Ekümenik Patrik Bartholomew tarafından karşılanacağım."

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ 

Balkan Türkleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, Türkiye'ye ziyaret için gelecek olan Yunanistan Dış İşleri Bakanı'nın 'İstanbul yerine Konstantinopolis'e seyahat edeceğim' sözünü kullanmasına tepki gösterdi. Altuntaş, "Bu asla kabul edilemez. Türkiye bunu görsün. Bakanın söylediği gibi bir yer Türkiye'de yok. Bu konunun bilincinde olmamız gekiyor. O şahsın İstanbul'a sokulmaması lazım. Çok tepki var "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT