Jandarma Operasyonuyla 3 Suç Çetesi Çökertildi: Elebaşları Dahil 22 Gözaltı

TAKİP ET

Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Mahzen-12" operasyonları sonucunda, 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar kapsamında elebaşlarının da aralarında bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

"Mahzen-12" operasyonlarında; Van'da düzensiz göçmen kaçakçılığı yapan Seyithan Durdu'nun, Gaziantep'te nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen Abdulmuttalip Kurtoğlu'nun ve Kırklareli'nde aynı suçu işleyen Doğan Sabuncu'nun liderlik ettiği 3 ayrı suç çetesi çökertildi. Operasyonlar neticesinde elebaşları dahil olmak üzere toplamda 22 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını vurguladı. Operasyonlar sonucunda, düzensiz göçmen kaçakçılığı ve dolandırıcılık gibi suçlardan şüphelenen 22 kişinin yakalandığını belirtti.

Ayrıca, operasyonlar sırasında çok miktarda dijital materyal ve suç geliri olarak değerlendirilen altın, döviz ve Türk lirasına el konulduğunu da dile getirdi. Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren jandarma personelini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

jandarma operasyonu 3 Suç Çetesi Çökertildi elebaşı yakalanma Mahzen-12 operasyonları asayiş samsun samsunhaber gündem haber