Juventus Ve PSG Taraftar Tokenleri Rekor Kırıyor

TAKİP ET

Avrupa'nın büyük takımları, yeni çağa ayak uydurarak, Bitcoin altyapılı taraftar tokenlarıyla büyük gelirler elde ediyor. Türkiye'de Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir kulüpleride yakın zaman içerisinde kendi tokenlerini çıkarttılar ve bu borsalara katıldılar. Juventus ve Paris Saint-Germain takımları, tokenlar çıktıntan sonra 24 saatte ulaştıkları 300 milyon dolarlık işlem hacmiyle, token alanında rekor kırdılar.

Socios.com tarafından hayata geçirilen, taraftarların takımlarının tokenlarını satın alabildiği sisteme büyük ilgi duyuldu. Barcelona, Juventus , Roma gibi bir çok takımın tokeni bulunurken ülkemizde de takımlar bu çağa yeni yeni ayak uydurmaya başladı. ucansupurgedernegi.com

300 Milyon Dolarlık Rekor

Üretilen sanal paralar 3 adet büyük borsada listeleniyor. Bu borsalar üzerinde ki Paris Saint- Germain ve Juventus takımlarının tokenları tam 24 saatte 300 milyon dolarlık hacim ile rekor kırdı.

Bu listemeyle birlikte Fransız takımı Paris Saint-Germain ve İtalyan ekibi Juventus, Türk borsası olan Paribu'da işlem gören Türk kulüpleri Trabzonspor ve Galatasaray'ın arasına katılmış oldu.

Chiliz Ve Socios Kurucusundan Açıklama

Taraftar tokenların, chiliz ve socios.com'un kurucusu ve CEO'su olan Alexandre Dreyfus, hacim rekorları ve takımların bu tokenlara ilgisi için, "Bu bizim için büyük bir gelişme ve dünyanın önde gelen spor organizasyonlarının kendi tescilli dijital varlıklarının en büyük küresel borsalarda listelendiği yeni bir trendin başlangıcı. Bu gelişme ile çok daha fazla görünürlük, likidite ve hacim sağlayacağız. Bu yeni trend, dünyanın en büyük spor organizasyonları yakın gelecekte taraftar tokenları listelendikçe hız kazanacak. Önümüzdeki yıllarda, bu dijital dönüşüm vizyonumuza ve küresel taraftar etkileşimi ve gelir elde etme ekosistemimize spor ve eğlence sektöründen çok daha fazla ortak katarak daha da büyüyeceğiz" açıklamalarında bulundu.