Kadın girişimciye 250 bin TL destek!

TAKİP ET

TÜBİTAK ve UNIDO iş birliğiyle yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nın (GCIP) Türkiye'deki ikinci fazı, 2024 yılında da devam ediyor. Program, temiz teknoloji çözümlerini geliştirme ve yatırıma hazırlık bileşenleriyle yenilikçi girişimcileri desteklemeyi amaçlıyor. GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı'na başvurular 1 Nisan - 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak, başarılı projeler çeşitli maddi ödüllerle desteklenecek.

TÜBİTAK'ın yürütücü kuruluş olarak aktif rol aldığı ve Birleşmiş Milletler Sanayi Kalkınma Örgütü (UNIDO) iş birliği ile yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP), Türkiye'de temiz teknoloji çözümlerini teşvik etmeye devam ediyor. Programın ikinci fazı, 2024 yılında da sürdürülecek faaliyetlerle yenilikçi girişimcileri desteklemeyi amaçlıyor.

Programın Paydaşları ve Hedefleri

Programın Türkiye'deki diğer paydaşları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bulunuyor. Projenin bu fazında, hızlandırıcı programlar ve yarışmalar aracılığıyla temiz teknoloji çözümlerinin geliştirilmesi, teknoloji doğrulama ve yatırıma hazırlık bileşenleri ile girişimcilerin ulusal ve küresel pazara hazırlanmaları hedefleniyor.

2024 Hızlandırıcı Programı ve Başvuru Detayları

GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı programına başvurular 1 Nisan 2024'ten 15 Mayıs 2024'e kadar kabul edilecek. Seçilen adaylar, Temmuz 2024'te düzenlenecek olan GCIP Türkiye 2024 Ulusal Akademisi'ne davet edilecek. Ağustos ile Kasım 2024 tarihleri arasında, katılımcılar eğitim ve mentorluk hizmetleri alarak iş fikirlerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Kategoriler ve Ödenekler

Program kapsamında başvurular, Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji, Atık Zenginleştirme, Su Verimliliği, Çevre Dostu Yapılar, Ulaşım ve İleri Malzeme ve Kimyasallar gibi çeşitli kategorilerde alınacak. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde, kadın girişimcilere özel olarak 250.000 TL'lik destekler sunulacak.

Ödüller

GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcısı sonunda başarılı olan takımlar, iş fikirlerini hayata geçirmek için çeşitli maddi ödüllerle desteklenecek. Birincilik için 500.000 TL, ikincilik için 350.000 TL ve üçüncülük için 250.000 TL ödül verilecek.

Başvurular ve daha fazla bilgi için ilgililer, https://gcip.tech/country/turkiye/ adresini ziyaret edebilirler.

Kadın girişimciye 250 bin TL destek! ekonomi Samsun Haber Kadın TÜBİTAK