Kadın Hastalıkları Doktoru

TAKİP ET

Kadın hastalıkları doktorları 6 yıllık tıp eğitiminden sonra 4 yıl uzmanlık eğitimi görmektedirler. Eğitimlerini tamamladıktan sonra İzmir kadın hastalıkları doktoru olarak görev yapabilmektedirler. Bazı doktorlar alt dallarda daha detaylı eğitimler alarak belli konularda daha bilgili olabilmektedirler. Kadın hastalıkları doktoru kadın doğumcu ismiyle de anılan jinekologlar ile birebir aynı anlama gelmektedir.

Kadın Hastalıkları Doktoru, Jinekolog Kimdir?

Kadınların üremesini sağlayan organların sağlığı ile ilgilenen İzmir jinekolog kadınlarda oluşabilecek sorun ve hastalıklar ile ilgilenen hekimlerdir. Uzmanlık alanları kadın hastalıkları ve doğum olan jinekologlar, hamilelik, doğum ve puerperium olarak adlandrılan doğumun hemen ardındaki sürecin yönetiminde uzmanlardır.

İzmir kadın hastalıkları doktoru, koruyucu bakımdan cinsel yolla bulaşabilen hastalıkları tespit etmeye ve aile planlamasını da kapsayan geniş bir alanda hizmet vermektedirler. Bunlar dışında ergen kadın hastalıkları ya da davranışsal problemleriyle de ilgilenebilmektedirler. Kadın doğum doktorları kadınların sahip olabileceği hastalıkların tanısını koymakta ve bu tanıya uygun tedaviler planlamaktadırlar. Kısacası yalnızca kadınların sahip olabileceği hastalıklarla uğraşmaktadırlar.

Kadın Hastalıkları Doktoru Hangi Hastalıklara Bakar?

Kadın hastalıkları doktoru, diğer bir adıyla jinekolog hamilelik, dış gebelik, düşük ve tekrar ihtimali, doğum öncesi sonrası kontrolleri, vajinal enfeksiyonlar, klamidya hastalığı, sancılı adet dönemi ve düzensizliği, idrar kaçırma, rahim ağzı hastalıkları menopoz çağı, genital bölgede oluşan siğiller gibi daha sıralayabileceğimiz her türlü kadın hastalığı ile ilgilenmektedir. Bu hastalıkların tanısı İzmir jinekolog tarafından jinekolojik muayene ve gerekirse ultrasonik muayene ile konulabilmektedir.

Kadın Hastalıkları Teşhis Süreci

Kadın hastalıklarının teşhisi İzmir kadın hastalıkları doktoru tarafından jinekolojik muayene ile yapılmaktadır. Doktor gerek görürse ultrasonik muayene de tanının konmasına yardımcı olabilmektedir. Kadın üreme sağlığı ile ilgilenen kadın hastalıkları doktoru koyduğu teşhisin ardından en uygun tedaviyi belirleyerek, bu yöntemi uygulamaya koymaktadır.

Bazı hastalıkların tedavisi ilaçlarla mümkünken bazılarında ise cerrahi müdahaleler gerekebilmektedir. Bu doktorlar kötü huylu tümörlerin olduğu hastalarda onkoloji ile ortak bir disiplin çerçevesinde tedavinin planlanmasını sağlamaktadır.  Jinekologlar da cerrahi müdahale yapabilen hekimler oldukları için onkologlarla birlikte tedavi ve cerrahi müdahale yapabilmektedirler.