Kadına yönelik şiddete ayakkabılı protesto 

TAKİP ET

CHP Samsun İl Örgütü Kadın Kolları üyeleri ile DİSK Emekli Sen'in üyeleri, kadına yönelik şiddeti 'cinayetlere kurban giden kadınları' temsilen koydukları ayakkabılarla protesto etti. 

CHP Samsun İl Örgütü Kadın Kolları üyeleri ile DİSK Emekli Sen'in üyeleri, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde eylem gerçekleştirdi. İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde düzenlenen eylemde kadınlar 'cinayetlere kurban giden kadınları' temsilen koydukları ayakkabılarla 'kadına yönelik şiddeti' protesto etti. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını talep etti. 

CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu "Ülkemiz demokrasiden uzaklaştıkça, kadına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor. Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor "dedi. 

DEVLET TEDBİRLERİ ALMAKLA YÜKÜMLÜDÜR 

DiSK Emekli -Sen Samsun Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Dürdane Kılıç, "Biz kadınlar, her alana uzanan cinsiyetçiliğin ve eril zihniyetin yarattığı şiddet kültürüyle karşı karşıyayız. Buna son verilmesi için çağrı ve taleplerimizi bir kez daha tekrarlıyoruz: Devlet kadına karşı şiddeti önlemek için her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini, toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmak için politikalar üretmelidir. Cinsiyete dayalı ayrımcılığı ortadan kaldırmalıdır. Kadına karşı şiddet uygulayan failler hakkında etkili ve caydırıcı cezalandırma yoluna gidilmeli ve cezasızlık politikalarından vazgeçilmelidir "ifadelerini kullandı. 

İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde düzenlenen eylemde kadınlar 'cinayetlere kurban giden kadınları' temsilen koydukları ayakkabılarla 'kadına yönelik şiddeti' protesto etti. Feride SEZGİN