Kadınlar 1.Ligi'nde Fikstür Çekildi

TAKİP ET

Kadın Futbol 1. Ligi fikstür çekimi İstanbul Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Temsilcimiz İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı (Yab-Pa) Spor Kulübü ilk maçını evinde Nuhspor'la oynayacak. 

KADIN FUTBOLU YAYGINLAŞTIRILACAK
Fikstür çekiminde konuşan TFF Başkan Vekili ve Kadın Futbolu Sorumlusu Nüket Küçükel Ezberci, öncelikle kadın futbolunun dünyadaki yükselişine dikkat çekti. Ezberci, "Biz de Türkiye Futbol Federasyonu olarak, kurumumuzun vizyonuna uygun şekilde, ülkemizde kadın futboluna yaygınlık kazandırmak, ilgiyi ve katılımı artırmak, bunların yanında uluslararası alanda yarışabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele edecek olan temsilcimiz İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı (Yab-Pa) Spor Kulübü sezonun ilk maçında evinde Nuhspor ile karşı karşıya gelecek. Kadınlar 1. Ligi, 23 Ekim'de başlayacak, 2 Nisan 2023'te sona erecek. 

'ÇİFTE BAYRAM YAŞATMAK İSTİYORUZ'
İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı (Yab-Pa) Spor Kulübü, Başkanı Ali Akyüz, yaptığı açıklamada sezonun 23 Ekim itibarı ile başlayacağını ifade ederek, "Sezonun ilk maçında evimizde Nuhspor ile karşılaşacağız. Ağırlıklı olarak altyapımızdan yetişen  sporcularnımızla oynayacağımız ligde güzel bir sezon geçirerek tekrar Kadınlar Süper Ligi'ne çıkmak istiyoruz. 14 takımlı 1. Lig'de güçlü ekiplerle mücadele edeceğiz. Bizlerde tecrübemiz ve yetenekli oyuncularımızla başarıya odaklandık. Gönlümüz sezon sonunda Samsunspor'umuzla birlikte Süper Lig'e çıkarak ilimize çifte bayram yaşatmak" dedi.  

Ali Akyüz  

Zekai ANIL