Kadınlar Takı Yaparak Kazanç Sağlıyor 

TAKİP ET

Samsun'da, Terme Halk Eğitimi Merkezinde takı tasarım kurslarında eğitim alan kursiyerler, Trabzon hasır bilezik ile çeşitli takılar yaparak kazanç elde ediyor.

Terme Halk Eğitimi Merkezinde eğitim alan 15 kadın kursiyer, el işçiliğiyle altın ve gümüşten tespih, küpe, saat, bileklik gibi takılar yapıp satarak kazanç sağlıyor.

Merkezde 10 yıldır gümüş, takı ve kuyumculuk teknolojisi alanında usta öğreticilik yapan ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca geleneksel el sanatçılarına verilen 'Sanatçı Tanıtım Kartı'na 'gümüş hasır örme' alanında layık görülen Rabia Helvacı,  çocukluğundan bu yana el işlemelerine ilgisi bulunduğunu söyledi.

MESLEĞİ ÖĞRETİYOR 

Trabzon'da anlaştıkları atölye ve kuyumcuların ham maddeyi kendilerine gönderdiğini belirten Helvacı, "Halk eğitim merkezinde kazaziye ve çeşitli takılar yapıyoruz. Sonrasında ördüğümüz hasır bilezikleri Trabzon'a gönderiyoruz. Kursiyerlerim hem öğreniyor hem de kazanıyor. Öğrencilerim para kazandığı zaman ayrı gururum oluyor. Sınıfımda emekli öğretmen var. Görme problemi olmasına rağmen kızının düğün takılarını kendi elleriyle mercek yardımıyla yaptı." ifadesini kullandı.