'Kadınların Adalete Erişimi Kolaylaşacak'

TAKİP ET

Samsun'da kadına yönelik şiddetle mücadelenin yol haritası belirlendi. Aile Hizmetler Müdürü Tekin Balcı, "Adli süreçte mağdurun haklarını etkin kullanması sağlanacak ve adalete erişimi kolaylaştırılacak" dedi

Samsun'da 'şiddete sıfır tolerans' ilkesiyle kadına yönelik her türlü şiddeti önleme amacı taşıyan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Samsun İl Eylem Planı" ile yeni dönemin yol haritası belirlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü koordinasyon ve sektörler arası iş birliği teşvik edilecek. Adli süreçte mağdurun haklarını etkin kullanması sağlanacak ve adalete erişimi kolaylaştırılacak. Şiddet mağdurunun güçlenmesine yönelik vaka bazlı özel müdahale programları hayata geçirilecek. Şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunanlara yönelik önleyici hizmet modelleri uygulanacak. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye erkeklerin katılımı sağlanacak" dedi.

KADINA ŞİDDETİ 
KABUL ETMİYORUZ

Müdür Balcı, çalışmanın orta ve uzun vadede güzel sonuçlar ortaya çıkartacağını belirterek şunları söyledi:  "Özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturan kadınlara karşı uygulanan her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismarı önlemeye yönelik olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de etkin bir mücadele verilmektedir. Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığı asla kabul edemeyiz."

Duygu EKER KAYA