"Kafes-46" Operasyonları: 47 Şüpheli, 3 Organize Suç Örgütü Çökertildi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın ve Bursa'da düzenlenen "Kafes-46" operasyonlarında 3 organize suç örgütünün çökertildiğini ve operasyonlarda aralarında örgüt elebaşlarının da bulunduğu 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çelik yelekler, ruhsatsız tabancalar, otomatik tüfekler ve suikast kalem tabancalar ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın ve Bursa'da eş zamanlı düzenlenen "Kafes-46" operasyonlarında 3 organize suç örgütünün çökertildiğini ve operasyonlarda aralarında örgüt elebaşlarının da bulunduğu 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çok sayıda çelik yelek, 15 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tüfek ve suikast kalem tabancası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu düzenlendiğini ifade etti. Organize suç örgütlerinin, resmi yollardan işletmelere ortak oldukları, tehdit ve şiddetle işletmelerden el çektirdikleri, mahkeme kurarak para talep ettikleri ve haksız menfaat elde ettikleri belirlendi. Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen polislere tebriklerini ileterek, "Organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek." dedi.

Operasyon İçişleri Bakanı Açıklama Kafes-46 Suç örgütü