Kafes-50 Operasyonları: 2 Organize Suç Çetesi Çökertildi, 37 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay ve Aydın merkezli 9 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kafes-50" operasyonları sonucu, 2 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 37 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonlarda, Hatay'da B.Ç. ve M.Ç'nin liderlik ettiği, Aydın'da ise Hüseyin Avni Demirkol'un liderlik ettiği iki ayrı organize suç çetesinin faaliyetleri sona erdirildi.

Hatay merkezli operasyonlarda, Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir'de düzenlenen baskınlarda 28 şüpheli yakalandı.

Aydın'da Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın 4 aylık takibi sonucu, Kuyucak, Nazilli, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın'daki suç örgütü üyelerinin, depremzedelere dağıtılması gereken ilaçları sahte evrak ve faturalarla gösterip ödeme aldıkları tespit edildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ve jandarma tarafından yapılan analiz ve saha araştırmaları sonucu, yaklaşık 2 milyar 250 milyon liralık kamu zararı belirlendi.

Operasyonlarda 124 bin uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar, uyuşturucu madde, suçtan elde edilen varlıklar ve büyük miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan Cumhuriyet Başsavcılıkları ve jandarma personelini tebrik ederek, suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurguladı.

 

Kafes-50 Operasyonu hatay aydın suç çetesş çökertildi yakalama