KAI-SAM'a görkemli açılış

TAKİP ET

Kars-Ardahan- Iğdırlılar(KAI-SAM) Samsun Derneği'nin hizmet binası, görkemli açılış töreni ile hizmete girdi. Açılış, siyaset ve iş dünyası temsilcilerini de buluşturdu.

Samsun’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşların örgütlenerek biraraya geldiği 'Kars-Ardahan-Iğdırlılar Samsun Derneği(KAI-SAM)' adını taşıyan sivil toplum örgütünün hizmet binası, geniş katılımla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

'AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM'

Açılış törenine, KAI-SAM Derneği Başkanı Müteahhit Yaver Cengiz, Samsun İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sıddık Alagöz, Alaçam İlçe Kaymakamı Fikret Zaman, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveciyle eşi Av. Gülay Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, dernek üyeleri, Samsun’un tanınan iş insanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

 

'SAMSUN'A HAYIRLI OLSUN' MESAJI 

Törene katılan protokol temsilcileri, açılış öncesinde günün anlam ve önemiyle ilgili kısa birer konuşma yaparak davetlileri selamladı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Nilay Tüfekci, Samsun İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sıddık Alagöz, 'derneğin Samsun'a hayırlı olmasını' dileyerek başarı temennisinde bulundu. 

'HERKESE AYNI MESAFEDEYİZ'

KAI-SAM Dernek Başkanı Yaver Cengiz, derneğin tüzüğünü, Kars’ın kurtuluş yıldönümünün tarihi olan 30 Ekim 2022 tarihinde oluşturduklarını belirterek Samsun’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlılar olarak, siyasetten uzak ve bütün partilere eşit mesafede durduklarını söyledi.

BERABERLİK MESAJI 

KAI-SAM Dernek Başkanı Yaver Cengiz, "Yaklaşık 12 yıl önce Samsun’a yerleştim. Aslen Karslıyım. İlk, orta ve lise tahsilimi Kars’ta bitirdim. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü mezunuyum. 2011 yılında bir inşaat firmasının işini alarak Samsun’a yerleştim. O tarihten bu yana da Samsun’da yaşıyorum. Samsun’da yaşayan hemşehrilerimle biraraya gelerek kısa sürede sayımızı artırdık. Gerekli resmi başvurularımızı tamamlayarak Federasyonumuza bağlı olan Derneğimizin Samsun Şubesi'ni hayata geçirmiş olduk. Derneğimizin resmi üye sayısı 250’dir. Samsun’da resmi ve gayrı resmi olarak yaklaşık 6 bin dolayında bir nüfusa sahibiz. Samsun’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlılar olarak amacımız ve önceliğimiz birlik ve dayanışma bağımızı güçlendirerek yöresel ve bölgesel kültürümüzü yaşatmaktır. 3 ilin mensupları olarak gönül birlikteliğimizi sürdürmektir. Biz çatı örgüt olarak her yerde Karslı olduğumuzu ifade ediyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz. Bizim insanımız Atatürk’e, Cumhuriyet değerlerine ve öz değerlerine bağlı insanlardır. Bu nedenle Dernek çatısı altında öz değerlerimizi yaşatmak istiyoruz "dedi. 

'GÜZEL YARINLARA BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ'

KAI-SAM Dernek Başkanı Yaver Cengiz, "Samsun’da yaşayan bireyler olarak kültürümüzü, geleneklerimizi yaşatmak adına KAI-SAM Derneğimizi hayata geçirdik. Amacımız kültürel mirasımızı çocuklarımıza ve gelecek nesillere aktarmaktır.  Samsun’a her yönüyle faydalı olmak istiyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle yöre insanımızı daha iyi tanıtmak istiyoruz. Samsun halkı bizi bağrına bastı, kendilerine minnettarız. İnşallah güzel yarınlara hep birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEVECİ'DEN DESTEK MESAJI 

Daha sonra konuşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, siyasetçiler olarak Atakumlularla hem arkadaş hem komşu hem de kardeş olduklarını belirterek, bu duyguları içinde hissetmeyen insanın bu kenti yönetemeyeceğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının, insanlar arasında dayanışma ve kardeşlik bağlarını güçlendiren kurumlar arasında olduğunu ifade eden Deveci, Samsun’da ve Atakum ilçesinde yaşayan Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı vatandaşların, Samsun’a önemli katkılar sağladığını dile getirdi. KAI-SAM Derneği Başkanı'na ve Derneğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Başkan Deveci, 'Atakum Belediyesi olarak STK’ların her zaman yanındayız' mesajı verdi.

KARSLI KAYMAKAM ZAMAN'DA KATILDI 
   
Alaçam İlçe Kaymakamı Fikret Zaman, Kars ilinde doğduğunu, çocukluk ve gençlik yıllarının Kars’ta geçtiğini belirterek, Karslı olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi. Dernek açılışı vesilesiyle hemşehrileriyle bir arada olmaktan dolayı da oldukça heyecan duyduğunu ifade eden Zaman, Ardahan ve Iğdır’ın il olduktan sonra Kars’tan ayrıldığını fakat hiçbir zaman aralarındaki bağların kopmadığını belirterek, 
"Tüm ilçeleriyle hepimiz tek yüreğiz "dedi. Zaman, KAI-SAM Derneği'nin hayırlı olmasını diledi. 

AÇILIŞ KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER 

Konuşmaların ardından açılış merasimine geçildi. Açılış kurdelesini, protokol temsilcileri birlikte kesti. Açılış sonrası dernek binasını gezen davetliler, Başkan Cengiz’i tebrik ederek 'hayırlı olsun' temennisinde bulundular. Nazım AKPINAR